Glas Javnosti

Због погибије радника у улици Кнеза Милоша, поднето пет кривичних пријава


Autor: Глас јавности / Н1 / од 06.09.2018.

Инспекција рада Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања написала је пет кривичних пријава, једну прекршајну пријаву и усмену забрану након надзора који је спроведен поводом погибије радника на градилишту у Улици кнеза Милоша у Београду.

Кривичне пријаве због непредузимања или непримењивања заштите на раду поднете су против оснивача фирме "Анкер бау" Србе Драгишића, против одговорног извођача радова Жељка Петровића, непосредног руководиоца фирме "Анкер бау" Неџада Спахића, директора компаније "Енергогруп" Дејана Бранковића и против Мирјане Пејчић која је била задужена за безбедност и здравље на раду у компанији "Енергогруп".

Поред кривичних, инспекција рада припремила је и прекршајну противу против Србе Драгишића, а инспектори су извођачу радова, компанији "Енергогроуп", изрекли и усмену забрану рада до примене мера за обезбеђење ископа на тој локацији.

Радник Н.Т. погинуо је 29. септембра на градилишту у Улици кнеза Милоша, на месту некадашње америчке амбасаде, након што се на њега срушио зид.

Глас јавности / Н1 / од 06.09.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR