Glas Javnosti

Због оваквих људи смо сви у опасности: Возач дошао из Аустрије у Александровац, па шетао и обилазио кладионице

Vesti
Autor: novosti.rs

Расински округ нема потврђених случајева короне, али има неодговорног понашања, нов бисер наших држављана из дијаспоре

КРУШЕВАЦ-У Расинском округу нема потврђеих случајева корона вируса, потврђено је “Новостима” у Заводу за јавно здравље Крушевац, али има неодговорног понашања лица која би требало да буду у кућној изолацији. Како сазнајемо, после мештанина из околине Варварина који је напустио кућну изолацију да би био у кафани, регистрован је случај српског држављанина и професионалног возача из Александровца, који је уместо у обавезном изолацији, по доласку из Аустрије, скоро шест дана шетао и обилазио локале и кладионице.

Према сазнањима “Новости”, полиција у Крушевцу се укључила у решавање оваквих ситуација,па ће се контролисати свако нејављање ЗЗЈЗ директним доласком на кућне адресе.
Људи треби да схвате да је ванредно стање, на жалост, људи то не схватају и онда почиње кажњавање у складу са законом - наводи за “Новости” др Драгољуб Вуксановић, директор ЗЗЈЗ Крушевац, додајући да је ситуација у случају лица из Александровца сада под контролом.-Дали смо налоге за инспекцијски наџор полицији, ко је дошао одакле и онда ћемо пратити. Уколико се не јави у року од 24 сата од кад треба да се јави,полиција ће проверавати поштовање тог протокола. Одговнорст према себи,породици,комшилуку и друштву уопште је сада приоритет и све мере су уведене како не би доживели италијански сценарио.

Како сазнајемо, у Расинском округу прати се више од 100 људи.Епидемиолози су у сталном контакту са њима и предочено им је у којим ситуацијама треба да се обрате за помоћ.

Град Крушевац је од синоћ увео додатне мере заштите, ускладивши их са донетим мерама Владе. Уведен је и посебан кол-центар са дежурством од 24 сата,чији је циљ информисање најстаријих суграђана о начинима и пружању помоћи у ванредном стању. Бројеви телефона су 037/446-446 и 066/446-446. Старији суграђани могу да се обрате за помоћ представницима у својој месној заједници.

-Рад угоститељских објеката и локала биће ограничен од 8:00 до 20:00 сати, а инспекцијски наџор вршиће Комунална милиција и Тржишна инспекција-наводе за “Новости” у Штабу за ванредне ситуације града Крушевца.- Управници зграда за колективно становање дужни су да спроводе мере појачане хигијене

Међу закључцима последњиг заседања Штаба је и да данас и сутра по суботњем реду вожње,док су укинути ђачки и ноћи поласци. Међуградски саобраћај у наредна 72 сата одвијаће се по уобичајеном реду вожње. Према информацијама “Новости”,број путника опао је за 40 посто. На снази је мера о дезинфекцији свих предузећа и установа.

КОНТАКТИ

СВИ путници из међународног саобраћаја који долазе са подручја интензивне трансмисије вируса САРС-ЦоВ-2, када уђу у нашу земљу и од стране граничног санитарног инспектора добију решење о стављању под здравствени наџор на територији Расинског округа, могу се јавити дежурном епидемиологу на број 037/438-794, локали 20 и 16 до 14 сати, или на бројеве 064/8942-283 и 064/8942282 у периоду од 8 до 22 часова

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR