Због оваквих људи смо сви у опасности: Возач дошао из Аустрије у Александровац, па шетао и обилазио кладионице

krusevac

ИЗВОР: Принт Сцреен Јутјуб

Расински округ нема потврђених случајева короне, али има неодговорног понашања, нов бисер наших држављана из дијаспоре

КРУШЕВАЦ-У Расинском округу нема потврђеих случајева корона вируса, потврђено је “Новостима” у Заводу за јавно здравље Крушевац, али има неодговорног понашања лица која би требало да буду у кућној изолацији. Како сазнајемо, после мештанина из околине Варварина који је напустио кућну изолацију да би био у кафани, регистрован је случај српског држављанина и професионалног возача из Александровца, који је уместо у обавезном изолацији, по доласку из Аустрије, скоро шест дана шетао и обилазио локале и кладионице.

Према сазнањима “Новости”, полиција у Крушевцу се укључила у решавање оваквих ситуација,па ће се контролисати свако нејављање ЗЗЈЗ директним доласком на кућне адресе.
Људи треби да схвате да је ванредно стање, на жалост, људи то не схватају и онда почиње кажњавање у складу са законом - наводи за “Новости” др Драгољуб Вуксановић, директор ЗЗЈЗ Крушевац, додајући да је ситуација у случају лица из Александровца сада под контролом.-Дали смо налоге за инспекцијски наџор полицији, ко је дошао одакле и онда ћемо пратити. Уколико се не јави у року од 24 сата од кад треба да се јави,полиција ће проверавати поштовање тог протокола. Одговнорст према себи,породици,комшилуку и друштву уопште је сада приоритет и све мере су уведене како не би доживели италијански сценарио.

Како сазнајемо, у Расинском округу прати се више од 100 људи.Епидемиолози су у сталном контакту са њима и предочено им је у којим ситуацијама треба да се обрате за помоћ.

Град Крушевац је од синоћ увео додатне мере заштите, ускладивши их са донетим мерама Владе. Уведен је и посебан кол-центар са дежурством од 24 сата,чији је циљ информисање најстаријих суграђана о начинима и пружању помоћи у ванредном стању. Бројеви телефона су 037/446-446 и 066/446-446. Старији суграђани могу да се обрате за помоћ представницима у својој месној заједници.

-Рад угоститељских објеката и локала биће ограничен од 8:00 до 20:00 сати, а инспекцијски наџор вршиће Комунална милиција и Тржишна инспекција-наводе за “Новости” у Штабу за ванредне ситуације града Крушевца.- Управници зграда за колективно становање дужни су да спроводе мере појачане хигијене

Међу закључцима последњиг заседања Штаба је и да данас и сутра по суботњем реду вожње,док су укинути ђачки и ноћи поласци. Међуградски саобраћај у наредна 72 сата одвијаће се по уобичајеном реду вожње. Према информацијама “Новости”,број путника опао је за 40 посто. На снази је мера о дезинфекцији свих предузећа и установа.

КОНТАКТИ

СВИ путници из међународног саобраћаја који долазе са подручја интензивне трансмисије вируса САРС-ЦоВ-2, када уђу у нашу земљу и од стране граничног санитарног инспектора добију решење о стављању под здравствени наџор на територији Расинског округа, могу се јавити дежурном епидемиологу на број 037/438-794, локали 20 и 16 до 14 сати, или на бројеве 064/8942-283 и 064/8942282 у периоду од 8 до 22 часова

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Doktor Predrag Kon je na konferenciji za novinare istakao da zdravstene ustanove nisu bile spremne za epidemiju iako su mnogi tvrdili suprotno.

Sergej Trifunović, lider Pokreta slobodnih građana kazao je da je večerašnji protest ispred Narodne skupštine čist građanski skup, na kojem nema desničara, pripadnika Levijatana i službi.

У среду рано ујутро полиција је претресла један стан у Никшићу јер се, према полицијским сазнањима, у њему крио дилер.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone