ZAVRŠEN KONKURS ZA DIREKTORA RTS: Aktuelni direktor zakasnio sa prijavom?

Dragan-Bujošević-YT

Foto: Youtube/Printscreen

Regularni konkurs za direktora Radio televizije Srbije završen je 29. juna u ponoć, a do tada su stigle tri prijave, dok je jedna stigla u ponedeljak, odnosno ostavljena je na pisarnici. Reč je o prijavi aktuelnog v. d. direktora Javnog servisa Dragana Bujoševića.

Pre toga na konkurs su se javili Vasko Vasović, dugogodišnji snimatelj i direktor fotografije RTS, Vladimir Palikuća, čuveno "zaštitno lice" Beogradske hronike, i novinar i urednik Jutarnjeg programa, kao i Svetislav Nedeljković, novinar RTS u penziji.

Pre nego što Upravni odbor bude odlučivao, čeka se da li će neka kandidatura stići u međuvremenu poštom. Kao moguće pominju se kandidature Nebojše Krstića, marketinškog stručnjaka i nekadašnjeg savetnika ekspredsednika države Borisa Tadića, Dragana Karadžića, glavnog i odgovornog urednika O2 i Plej radija, koji je i na prethodnom konkursu, 2015. godine, bio u užem izboru, kao i poslanika Milovana Drecuna. Karadžić je, inače, bio zamenik predsednika UO RTS 2016.

Kako se saznaje, sindikalci su se obraćali sa željom da konkuriše i prof. dr Milivoje Pavlović. Prorektor Univerziteta Megatrend ipak nije konkurisao, ali će ostati na poziciji predsednika Programskog saveta Javnog servisa.

Navodi se da je sada moguće nekoliko scenarija, ali najčešće se pominje jedan: ukoliko ne bude prihvaćena kandidatura Dragana Bujoševića, kao zakasnela, i ukoliko poštom ne stigne aplikacija nijednog "zvučnog" imena, moguće je da konkurs bude ponovljen. U tom slučaju, Dragan Bujošević, iako u penziji, dobiće još tri meseca produženja mandata v. d.

Propisi, pak, kažu da će Upravni odbor Javne medijske ustanove RTS imenovati generalnog direktora u roku od 45 dana od dana otvaranja prijava za konkurs. O rezultatima kandidati će biti obavešteni u roku od osam dana od dana donošenja odluke o izboru.

Mandat generalnog direktora je pet godina, a jedno lice može biti imenovano na tu funkciju najviše dva puta. Dragan Bujošević izabran je za generalnog direktora u maju 2015. U međuvremenu, 15. januara 2019, po navršenju 65 godina, on je stekao uslov za redovnu starosnu penziju. Upravni odbor RTS nekoliko puta mu je do sada produžavao v. d. mandat, odnosno odobrio produženje ugovora o radu na njegov zahtev.

(Izvor: Novosti)

Komentari

Vladimir Palikuća za direktora RTS-a. Bravo!!! Profesionalac, pravi novinar, gospodin.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da se Srbija bori za organizaciju završnice Evrolige i Evrokupa

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas odluke o podizanju nekoliko spomenika u prestonici, među kojima je i spomenik Aleksandru Deroku, znamenitom srpskom arhitekti, koji će se nalaziti u neposrednoj blizini mesta gde je živeo - na platou na uglu Topličinog venca i Čubrine ulice.

Branislav otašević iz Srpska narodna odbrana Vasojevića izjavio je za "Glas javnosti" da očekuje pomoć I savezu srpskih udruženja Srpska narodna odbrana Vasojevića I limske doline od Vlade Srbije jer i oni afirmišu srpsku kulturu u Vasojevićima I Crnoj Gori

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone