Glas Javnosti

Lepe babe vole Vasu

Lični stav
Autor: Glas javnosti

U Banatu Srpskom žive Lale  što mnogo vole lepe žene iz celog sveta. Banatski paori vole  i slaninu sapunjaru i štrudle, ali najviše vole da piju beloga vina i ljube gospođe sa finim sisama. Dobro, malo su starije ali je to zbog  supe  sa  rinflajžom  jer, kako znate, „stara koka fina supa“.

Mlade, belosvetske, babe sa finim sisama vole Banat i mole se Bogu da im da bar parče zemlje za mali salaš a tamo šta nikne – nikne. U stvari, nije njima do bundeve - ludaje, već do Vase iz Banata.

Čule amerikanke da se oko Kikinde igra  „Banaćansko kolo“ što ga puštaju na radiju „Srpska Crnja“ da bi ga slušali  i Srbi iz sela Rudna , što je sad u rumunskom delu Banata, odmah uz granicu, na Tamišu. U stvari.... gledite malo niže.

Babe sa finim sisama imadu sve na svom mestu najpre zbog „kola“ koje se u narodu pripisuje Vasi i zovu ga  „Kolo vodi Vasa“. Cupkaju u kolu lepe babe i furtom spominju Vasu, pa su rešile da ga vide. Dugo glede pravo u Vasine plave oči, a onda , kad se zasite, spuste svoje oči  malo niže, pa opet niže i tako... Probale Vasu i sad ne mogu bez kola i Vase. Ako, ne mari. Zaslužio Vasa svesku slavu, što zbog lepih očiju , što zbog banatske štrudle sa makom.  

Kažu da je Vasa malo usporen i bez ritma valjanog, ali to se babama sviđa jer dugo mogu da uživaju u Vasinim nežnim pokretima gore – dole, levo dva, desno tri pa ponovo... Nigde Vasa ne žuri i ne vole da se muči. „Kolo“ vodi Vasa, a babe sa finim sisama, se guraju da do Vase dođu pa pravo na Tamiš, a tamo komarci, ljudi moji, veliki ko sremski ćevapčići. Babe ljube a komarci grizu li grizu, al` ne mari, sve će to Vasa pozlatiti.

I tako, babe sa finim sisama, kupuju zemlju u Banatu i cupkaju „kolo vodi Vasa“ i tako čuvaju liniju,  a za sise ne mare jer ih u Njujorku čekaju hirurzi da im poprave stare ako ih Vasa malo nagnječi. Našem Vasi doktori ne trebaju, a ne trebaju mu ni one „tablete da bude muško“. Vredan je Vasa a još kad upregne četiri konja debela, pa uz Begej krene u Temišvar, a na čezama dame poznate u celom svetu sa osveženim sisama... Joooooj! Al će mu zavideti rumunski paori!

Dobri naši banatski paori, pogledajte američke frajle  zaljubljene u Vasu dok šetaju po Banatu i traže jeftine salaše gde bi namamile Vasu da im priča o Đuri Jakšiću.
Frajla 1. Šeron Stoun


IZVOR: Ustupljena fotografija / Šeron Stoun

2. Dženifer Lopez

IZVOR: Ustupljena fotografija / Dženifer Lopez

3. Selma Hajek

IZVOR: Ustupljena fotografija / Selma Hajek

4. Pamela Anderson


IZVOR: Ustupljena fotografija / Pamela Anderson

5. Elizabet Harli

IZVOR: Ustupljena fotografija / Elizabet Harli

6. Kristi Brinkli 


IZVOR: Ustupljena fotografija / Kristi Brinkli

7. Demi Mur


IZVOR: Ustupljena fotografija / Demi Mur

8. Klaudija Šifer


IZVOR: Ustupljena fotografija / Klaudija Šifer

9. Hale Beri


IZVOR: Ustupljena fotografija / Hale Beri

10. Keli Bensimon


IZVOR: Ustupljena fotografija / Keli Bensimon

Dakle, čast da bude prvi prečanin u Americi, odmah do Pupina, pripada Vasi što „kolo vodi“. Banat Srbima, a Vasa babama Amerikankama sa finim sisama. Može, ne marimo. 

Ps. Rusi imaju Čajkovskog, a Srbi Vasu. 

- Volite li Čajkovskog ?
- Da.
- A znate li da je bio peder?
- Da , da, ali mi ga volimo i zbog muzike !

Američke babe, sa finim sisama, vole Vasu i nikome ga ne daju, a nama u Banatu ostaje samo uspomena na Vasu što  „kolo vodi“. Živeo Vasa i neka dugo „Kolo vodi Vasa“.

AUTOR: Vlastimir Šone Ninin

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR