Забрањене ђачке екскурзије у иностранство због коронавируса

ekskurzija

Министарство просвете Србије препоручило је свим школама да ђачке екскурзије у иностранство одложе због коронавируса. Министарство је пре више од недељу дана препоручило да се обуставе екскурзије у Италију, а сада се препорука односи на све земље. Посебни саветник Министарства просвете Александар Пајић истиче да је препорука обавезујућа за све школе.

Посебни саветник Министарства просвете Александар Пајић је гостујући у Дневнику РТС-а рекао да су Министарство и министар Младен Шарчевић реаговали правовремено када су продужили распуст због епидемије грипа.

Посебни саветник Министарства просвете Александар Пајић је гостујући у Дневнику РТС-а рекао да су Министарство и министар Младен Шарчевић реаговали правовремено када су продужили распуст због епидемије грипа.

 
Гостовање Александра Пајића у Јутарњем дневнику РТС-а

"Сада смо поново реаговали по препоруци Министарства здравља и забранили смо одлазак у комплетно иностранство. Све земље подлежу овој препоруци", наглашава Пајић.

Објашњава да је препорука министра обавезујућа за све школе и да се може сматрати да је уведена забрана на сва студијска путовања и све екскурзије.

Каже да забрани подлежу и размене студената.

"То су студијска путовања где имамо сарадњу две школе. То су мање групе ученика или појединачни ученици који са својим професорима путују и то је до даљег обустављено", каже Пајић.

Истиче да ће заједно са Министарством здравља правовремено реаговати када дође до потребе да се одлука укине.

"Надамо се да ће то бити што пре, јер су екскурзије заиста нешто најлепше у образовном систему чему се ученици радују. Нама је жао што је то тако, али ова одлука је у интересу свих ученика и запослених у образовним установама", објашњава Пајић.

Каже да су школе биле обавезне да изађу на јавну набавку и да је приликом склапања уговора са туристичким агенцијама наведено какви су услови путовања и плаћања.

"Не видим апсолутно никакав проблем да се због епидемиолошке ситуације и забране новац врати ученицима", истиче Пајић.

Каже да са Министарством здравља прате комплетну епидемиолошку ситуацију и да до сада није било потребе да се укидају путовања и излети у Србији.

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Отац се пробудио у 7 сати и тада је приметио да бебе нема ни у кревецу и у кући.

U aprilu obeležavamo 75. godišnjicu prvog kontakta sovjetske i američke vojske, koji su Evropu oslobodili o nacizma — čuveni susret na reci Elbi. Ranije, u najtežim periodima odnosa između SAD i SSSR-a, ova godišnjica se redovno obeležavala na zvaničnom nivou.

Najveći kongresni kompleks u prestonici - Sava centar do kraja godine trebalo bi da bude proglašen za kulturno dobro.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone