Glas Javnosti

AL PAĆINO NA METI KRITIKA ZBOG DODELE OSKARA: "Nije mi bila namera da zanemarim druge nominovane"

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Al Paćino se izvinio ako je ikoga uvredio time što na ceremoniji dodele Oskara nije pročitao naslove svih nominovanih filmova, pre nego što je otvorio kovertu i saopštio da je "Openhajmer" dobitnik nagrade za najbolji film.

Paćino se našao na meti kritika dela javnosti što je „zbrzao“ uručivanje nagrade za najbolji film. Čuveni gulmac, koji je čak devet puta bio nominovan za Oskara, izašao je na pozornicu Dollbi teatra i kratko rekao: “Deset divnih filmova je nominovano, ali samo jedan će osvojiti nagradu za najbolji film. I za to moram da otvorim kovertu, što ću i učiniti“.


Paćino je počeo da otvara kovertu i rekao: „Moje oči vide Openhajmera“, što je zateklo i prisutne u Dolbi teatru.

Glumcu su, između ostalog, zamerili da je zanemario ostale nominovane filmove, zbrzao dodelu nagrade i time „ubio“ napetost u najprestižnijoj kategoriji.


Paćino se stoga pisanom izjavom izvinio ako je ikoga uvredio. „Želim samo da razjasnim da moja namera nije bila da ih zanemarim (druge nominovane), već je izbor producenata bio da ih ne nabrajamo opet, budući da su bili predstavljeni pojedinačno tokom ceremonije“, objasnio je Paćino, a prenosi NME.

„Bila mi je čast da budem deo te večeri i da postupim po njihovoj želji kako je ova nagrada trebalo da bude uručena. Shvaran da je biti nominovan veliko postignuće u životu i da je uverdljivo ne biti potpuno priznat“, poručio je Paćino.


Dodao je da kao neko ko se „duboko povezuje sa filmskim stvaraocima, glumcima i producentima“, „saoseća sa onima koji se osećaju omalovaženim ovim previdom“.

Film „Openhajmer“ Kristofera Nolana trijumfovao je na 96. dodeli Oskara, osvojivši sedam nagrada, uključujući one za najbolji film, režiju, glavnu i sporednu mušku ulogu.


Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR