Glas Javnosti

VOLITE LI FEST? Filmovi od Pejna i Polanskog do Kopole i Vudija Alena

Kultura
Autor: Glas javnosti

Prodaja ulaznica za 52. FEST počinje sutra, na blagajnama dvorana u kojima se FEST održava: MTS Dvorana, Dvorana kulturnog centra Beograda, Dom omladine, Jugoslovenska Kinoteka, Cineplexx Ušće i Cineplexx Galerija, kao i online na sajtu tickets.rs (za filmove koji se prikazuju u MTS Dvorani), efinity.rs (za filmove koji se prikazuju u Domu omladine) i cineplexx.rs (za filmove koji se prikazuju u b

Posetioci 52. Međunarodnog filmskog festivala FEST, koji traje od 23. februara do 3. marta, uživaće u čak 108 filmova među kojima je za svakoga po nešto. I nikada ova definicija “za svakoga po nešto” nije bila manje fraza nego kada je reč o fimovima koji nas čekaju na ovogodišnjem FEST-u, kaže se u saopštenju ovog festivala.

Tokom deset dana festivala biće prikazani filmovi iz šezdesetak zemalja. Pored filmova u Glavnom takmičarskom programu, gledaćemo i ostvarenja koja se prikazuju u okviru programskih celina Gala by Knjaz Miloš, Gala+, FEST masters, FEST fokus, FEST 52, Snoliki film, FEST anima, Doku FEST, ali i FEST klasik, FEST serija i FEST intro.

Ovogodišnji FEST donosi nove filmove: Aleksandra Pejna, Akija Kaurismakija, Sofije Kopola, Romana Polanskog, Vudija Alena, Fernanda Truebe, ali i Majkla Vinterbotoma, Aleksa de la Iglesije i nedavno preminulog Lukasa Nole, te Vlatke Vorkapić, Luke Bursaća, Miroslava Lekića i Mladena Đorđevića. Biće prikazani i filmovi čiju režiju potpisuju Dejan Vlaisavljević NIKT, Juri Bikov, Raša Bukvić, Emilija Gašić, Siniša Cvetić i mnogi drugi.


(Foto: Jutjub)

Među filmovima koje ne treba propustiti tu su pretendenti za Oskara “Bartonova akademija” Aleksandra Pejna, “Zona interesa” Džonatana Glejzera, “Anatomija pada” Žistin Trije sa Sandrom Huler – dobitnik Zlatne Palme na festival u Kanu i Zlatnog Globusa za najbolji scenario, “Dečak i čaplja” Hajaa Mijazakija koji je dobio i Zlatni Globus za Najbolji animirani film, zatim “Četiri ćerke” rediteljke Kaouter Ben Hanij nominovan za Oskara za najbolji dokumentarni film, ali i: “Gospodar” Jurija Bikova, dokumentarac “Uspon i pad Džona Galijana” sa Penelope Kruz, Naomi Kembel i Kejt Mos, te “Zelena granica” Agneške Holand (Nagrada žirija na festival u Veneciji), “Ja kapetan” Matea Garone – nominovan za Oskara za najbolji strani film, “Eskort” Lukasa Nole, “Dok ne istekne vreme” Liliane Kavani i još mnogo toga.

Anatomija pada

Od žanrova FEST je ostao veran raznolikosti te ni ove godine neće izostani ni drama, triler, dokumentarni, kratki, akcioni, biografski, horor, romantična komedija, ratna drama, istorijski i animirani film, što su samo neki od razloga za kupovinu karata čija je cena od 400 do 600 dinara, a za otvaranje i zatvaranje 1000 dinara.

Radna vremena blagajni dostupna su na sajtu fest.rs


Glas javnosti/N07S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR