Glas Javnosti

POSLEDNJA SEZONA JE REMEK DELO: Ovo je najbolja serija 2023

Zabava
Autor: Glas javnosti

Magazin Roling Stoun objavio je listu 10 najboljih televizijskih serija u 2023. godini.

„Bila je to nedelja krajem maja kada su Ted Lasso, The Marvelous Mrs. Maisel, Succession i Barry objavili svoje poslednje epizode.


Ovo su emisije koje su dominirale na dodelama nagrada i listama najboljih na kraju godine u poslednjih nekoliko godina, a sve su nestale jedna za drugom u roku od pet dana.

foto:društvena mreža X

Između tog užurbanog oproštajnog vikenda i poslovnog pada koji se dešava jer svaka mreža, striming platforma i studio shvataju da stvaranje više od 500 serija godišnje jednostavno nije održivo, pošteno je zapitati se da li je taj majski period označio kraj jedne ere“, piše Rolling Stone.


„Možda je tako. Biće manje originalnih emisija u budućnosti, a samim tim i manje prostora za kreatore da eksperimentišu sa vrstom neobičnih emisija koje zauzimaju neka od mesta na našoj listi 10 najboljih emisija 2023. Ali većina emisija na ovogodišnjoj listi nije završena. A neki kao da tek počinju svoj dug i nezaboravan put“, nastavili su.

"Magija najvišeg kalibra"

Reservation Dogs
, FX-ov serijal o četvoro tinejdžera koji žive u ruralnoj Oklahomi i sanjaju da pobegnu i žive u Kaliforniji, Rolling Stone je proglasio najboljim ostvarenjem godine. Bear (DPharaoh Voon-A-Tai), Elora (Kavenahere Deveri Jacobs), Willie (Polina Alekis) i Cheese (Lane Factor) shvataju da im je potreban novac da bi pobegli iz sredine i pokušavaju da ga dobiju tako što će počiniti niz sitnih krivičnih dela u naselju u kojem žive.

Paralelno im se dešavaju brojne urnebesne avanture, a naslov serije je mali preokret Tarantinovog klasika Reservoir Dogs. Serija je takođe velika stvar za indijansku zajednicu, koja je malo ili nimalo zastupljena u današnjoj pop kulturi. Svakako ne na način na koji su ih prikazali Taika Vaititi i režiser Sterlin Harjo.


foto:društvena mreža X

„Nikada nije postojala serija kao što je Reservation Dogs, komedija o tinejdžerima Indijancima koji odrastaju u rezervatu u ruralnoj
Oklahomi. Nadajmo se da će biti još jedna, posebno nakon remek-dela prošle sezone gde se svaka epizoda osećala drugačije od sledeće i gde može biti najsmešnija stvar na televiziji jedne nedelje, a najtužnija sledeće.


Sve vreme, Reservacioni psi su hodali po konopcu o tome koliko su želeli da tretiraju natprirodni folklor domorodaca kao stvarni faktor u životima ove dece i koliko toga mora da postoji u njihovoj mašti. Bez obzira u šta odlučite da verujete, Reservation Dogs je bio magija najvišeg kalibra“, objasnili su svoj izbor iz popularnog magazina.


Na drugom mestu je The Bear, a slede Succession, Poker Face, The Last of Us, Beef, Blue Eye Samurai, Cnk on Earth, Somebody Somewhere i Party Down.

Glas javnosti/I01H 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR