Glas Javnosti

ŠTA SE DESILO? Milijarder misteriozno nestao pre skoro godinu dana, a sad se IZNENADA POJAVI!

Svet
Autor: Glas javnosti

Kineski milijarder Bao Fan, koji je nestao iz javnosti prošle godine, podneo je ostavku na svoje pozicije u finansijskoj kompaniji China Renaissance Holdings Ltd.

Razlog za ostavku naveden je kao "zdravstveni razlozi" i želja da provede više vremena sa svojom porodicom. Ovo je saopšteno u izjavi banke i potvrđeno u podnescima na Hongkonškoj berzi​.

Baoov nestanak prošlog februara uzburkao je kinesku poslovnu i investicionu zajednicu, a samo nekoliko dana nakon nestanka, China Renaissance je objavila da sarađuje sa vlastima koje sprovode istraguKasnije je potvrđeno da je Bao sarađivao sa vlastima u istrazi koja se odnosila na njega​.


Njegova ostavka dolazi u trenutku kada je kompanija objavila da će suosnivač, Xie Yi Jing, preuzeti Baoove dužnosti.

Uprkos spekulacijama, iz kompanije je saopšteno da između Baoa i odbora nema nesuglasica i da nema drugih pitanja vezanih za njegovu ostavku koja bi trebala da budu predmet interesovanja akcionara​.

Bao Fan bio je jedan od najistaknutijih bankara u Kini, sa listom klijenata koja je uključivala velike internet kompanije poput Tencenta, Alibabe i Baidua.

 
Njegov nestanak dolazi u periodu kada su kineske vlasti pooštrile nadzor nad vodećim tehnološkim kompanijama, što je praksa koja je postala sve prisutnija u poslednjih nekoliko godina, kao što je pokazao i nestanak osnivača Alibabe, Džeka Ma, 2020. godine


Glas javnosti/I01H 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR