Glas Javnosti

SVI POSETIOCI EGZITA NEGATIVNI NA KORONU: Prvog dana testirano PREKO 4.000 ljudi, a evo ko sve ima pravo na BESPLATAN TEST!

Zabava
Autor: Glas javnosti

Organizatori festivala Egzit, saopštili su da je prvi dan besplatnog masovnog testiranja na Novosadskom Sajmu protekao odlično i da su svi do sada testirani posetioci festivala negativni na virus korona.

Medicinsko osoblje Doma zdravlja ’’Novi Sad’’ testiralo je 4.120 osoba koje će prisustvovati festivalu. Nikome nije utvrđeno prisustvo virusa.


- Posetiocima koji su kupili ulaznice, a nemaju Digitalni zeleni sertifikat, Egzit je obezbedio besplatno testiranje na Novosadskom Sajmu, gde se ujedno nalazi i zamensko mesto za festivalske narukvice. Zahvaljujući temeljnoj organizaciji i brzim procesima elektronske provere kodova na Digitalnim zelenim sertifikatima i antigenskim testovima, testiranje i zamena su tekli bez zastoja, dok su komentari posetilaca bili izuzetno pozitivni – kažu organizatori Egzita za "Blic".

Uprkos dobroj organizaciji, Egzit poziva sve one koji se nisu testirali i koji još nisu zamenili ulaznicu za festivalsku narukvicu da to urade što pre tokom dana, te da onima koji do 20 sati ne preuzmu narukvicu, organizatori zbog očekivanih gužvi ne garantuju da će stići da uđu na festival prve večeri.

Egzit je na svom sajtu objavio zvanične procedure za ulazak posetilaca na ovogodišnje izdanje festivala. Oni koji na festival ulaze sa pozivnicama nemaju pravo na besplatno testiranje, ali i za njih je Egzit dogovorio saradnju i beneficirane cene u pojedinim laboratorijima širom Srbije koje se kreću od 900 do 1.500 dinara.

Organizatori Egzita obezbedili su tri lokacije u Novom Sadu na kojima posetioci mogu da zamene vaučere za festivalske narukvice. Zamenska mesta se nalaze na Trgu Slobode danas do ponoći, zatim ispred Petrovaradinske tvrđave do nedelje 11. jula, kao i na Novosadskom sajmu, takođe do nedelje 11. jula, i to samo za one koji će raditi brze testove.

- U skladu sa bezbednosnim protokolom koji je usvojio Krizni štab, ulaz na Tvrđavu od 8. do 11. jula biće ograničen na one koji ili poseduju Digitalni zeleni sertifikat, što znači da su vakcinisani ili preležali kovid-19, ili na one koji imaju negativan brzi antigenski ili PCR test. Bezbednosni protokol je utemeljen na najnovijim naučnim istraživanjima sprovedenim širom Evrope, koja su pokazala da će, uz kontrolisan i ograničen ulazak, festivali biti najbezbednija mesta okupljanja u zemlji – poručuju organizatori festivala.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR