Glas Javnosti

Svetski muzičar svirao ispred prodavnice u našem selu

Zabava
Autor: Glas javnosti

Po svemu sudeći, čuveni svetski muzičar Manu Čao svratio je do sela Topli Do, nakon što je nedavno održao koncert u Beogradu.

Fotka koja kruži Tviterom pokazuje da se on družio sa okupljenima pred lokalnom prodavnicom, a u jednom trenutku se dohvatio i gitare i zasvirao.

Pritom, Manu Čao nije slučajno tamo. On je prethodno već bio u Toplom Dolu – 2019. godine kada je iskazao podršku ljudima koji se bore u tom kraju naše zemlje.





Kako bi podržao meštane i ljude koji danonoćno stražare u selu da bi sačuvali reke od mini hidroelektrana, muzičar i aktivista Manu Čao posetio je tada Topli Do gde je razgovarao sa lokalnim stanovništvom.

Između dva koncerta, onog u Nišu i narednog koji je održao u Sofiji, poznati muzičar našao je vreme i za Toplodolce, a o problemu meštana sa namerom da se u njihovom selu izgradi mini-hidroelektrana upoznali su ga aktivisti inicijative Odbranimo reke Stare planine na niškom koncertu.

„Oduševljen sam prirodom. Problem sa vodom i rekama nije samo u Srbiji, to je postao globalni problem. Pozivam meštane i aktiviste da istraju u svojoj borbi“, rekao je tada muzičar, a prenele su Južne vesti.


Pored brojnih pozitivnih komentara i izraza zahvalnosti na ovaj novi Čaov potez, neki se i šale zbog svega, pa kažu kako će se on preseliti u taj kraj jer mu se očigledno mnogo dopada.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR