Glas Javnosti

Skromni Al Paćino: Da nisam dobio ulgu u 'Kumu', bio bih iznenađen

Zabava
Autor: Glas javnosti

Jedan od najvećih glumaca današnjice, Al Paćino, govorio je o svojim filmovima, a najviše o tome kako je došlo do toga da zaigra u legendarnom 'Kumu'.

- Ponekad osetiš stvari. Jednostavno znaš. Na neki način nije teško proceniti nešto ako mu dozvoliš da se desi. Kad se na putu ispreče ego i pohlepa, teže je proceniti situaciju. Ali ako se malo odmakneš, sagledaš, možeš osetiti šta će se desiti. Da nisam dobio ulogu u “Kumu”, iskreno, bio bih iznenađen.

Na pitanje da li ga je Kopola imao na umu pre ili nakon što je doneo odluku o Brandu, odgovara:

- Imao je prvo Branda na umu, siguran sam. Bili smo na nekoj žurci zajedno i Frensis mi je rekao: ’Šta misliš, ko bi trebalo da bude kum?’. Rekao sam - Brando. Frensis je u tom smislu stvarno poseban. On te jednostavno ispipa. Čudan je on čovek. U tim situacijama je voajer. Nikada nisam video nikog sličnog. Ne znam nikoga ko može da se toliko distancira. Da čovek takve emocionalne snage bude u stanju da se tako distancira kao što on to radi, kao Majkl Korleone. Zato je Frensis i mogao da razume tog junaka.

 
Razgovarali su i o intrigantnoj priči o prvom velikom Paćinovom honoraru, o čemu su inače svi pričali…

- Hteli su da mi daju 100.000 za drugi deo, i čak sam i ja znao da je to… Rekli su: ’Šta kažeš na 150.000?’ Rekao sam: ’Pa, ne verujem.’ Rekli su: ’Šta ako Puzo napiše scenario’. Rekao sam: ’Naravno’. Mario je napisao scenario, ja sam ga pročitao i bio je ok, ali nije bio… pa sam rekao - ne. Podigli su na 200.000. Rekao sam - ne. Onda su podigli na 250, pa na 300, pa na 350. Onda su napravili veliki skok i otišli na 450.000. Ja sam rekao - ne. Onda su me pozvali u kancelariju u Njujorku. Na stolu je stajala boca viskija. Počeli smo da pijemo, pričali smo, smejali se i producent je otvorio fioku i izvadio jednu metalnu kutiju. Sedeo sam preko puta i on ju je gurnuo preko stola prema meni. Rekao je: ’Šta ako ti kažem da je unutra million u kešu?’ Rekao sam: to ništa ne znači - to je apstrakcija. Bila je to najneverovatnija stvar. Na kraju sam se, maltene izvinjavao čoveku što nisam uzeo milion.

Grobel primećuje kako je ovaj, očigledno, iznosio ponudu kao da je Paćino stvarno mafijaš, i pita šta ga je ipak navelo da se predomisli.

- Frensis mi je rekao za scenario. Bio je tako ludo uzbuđen što ima izgleda da se film radi, da je inspirisao svakoga. Kosa na glavi mi se podigla. To nekada možeš da osetiš sa režiserom. Ja obično kažem, ako to osetiš od režisera - radi sa njim.

(izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR