Glas Javnosti

SIMPSONOVI RUŠE REKORDE

Zabava
Autor: Glas javnosti

Obnovom za 35. i 36. sezonu, američka animirana serija preći će 800 epizoda i nastaviti da bude na vrhu liste najdugovečnijih programa

Dugovečna američka animirana serija „Simpsonovi” nastavlja da se druži sa milionima gledalaca. To će činiti barem još dve godine. Kako su nedavno preneli američki mediji, serija autora Meta Grejninga obnovljena je za 35. i 36. sezonu, čime postiže novi rekord. Do sredine 2025. godine, biće prikazano novih 50 epizoda, što u zbiru sa 750 već postojećih čini brojku od 800 epizoda!

Serija o stanovnicima Springfilda ne samo što će nastaviti da bude najdugovečnija animirana saga, kao i najdugovečnija komedija, već će ostati na čelu liste serija sa najdužim emitovanjem američkoj televizijskoj istoriji i ona koja ima najveći broj prikazanih epizoda. Iako su od prve epizode emitovane 17. decembra 1989. „Simpsonovi” predvideli mnoge stvari – od Trampa na čelu Amerike do napada na Kule bliznakinje – sopstveni rekord, ipak, nisu.


Na listi najdugovečnijih američkih serija, odmah iz „Simpsonovih”, je krimi drama „Red i zakon: Odeljenje za specijalne žrtve”. Serija sa Mariškom Hargitej u roli detektivke Olivije Benson, uskoro završava 24. sezonu emitovanja sa do sada prikazanih više od 530 epizoda. Sledi serija „Red i zakon” (22 sezone i 480 epizoda), anmimirana komedija „Porodičan čovek” (21 sezona i više od 400 epizoda) i vestern drama „Miris baruta” iz 1955. sa dvadeset emitovanih sezona i 635 epizoda.

Među deset serija su i „Mornarički istražitelji” (20 sezona i više od 450 epizoda), „Lesi” iz 1954. (19 sezona i 591 epizodom), „Uvod u anatomiju” (19 sezona i više od 406 epizoda), kao i animirana serija „Američki tata” (19 sezona i više od 344 epizode) i krimi serija „Zločinački umovi” (16 sezona i 334 epizode).

Od ovih deset serija čak osam se još uvek emituju na malom ekranu. „Miris baruta” i „Lesi” jedine su koje su otišle u istoriju.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR