Glas Javnosti

STIŽE DOKUMENTARAC SELIN DION: Predstaviće retki neurološki sindrom od kog boluje zvezda

Pop kultura
Autor: Glas javnosti

Dok izvođačka karijera Selin Dion ostaje na čekanju jer živi sa sindromom ukočene osobe, retkim neurološkim poremećajem, ona beleži svoje putovanje u novom dokumentarcu pod nazivom „Ja sam: Selin Dion“ i ostaje optimista da će jednog dana moći da ponovo stupi na scenu.

„Ovih poslednjih nekoliko godina bio je pravi izazov za mene, put od otkrivanja svog stanja do učenja kako da živim sa njim i upravljam njime, ali ne da dozvolim da me to definiše“, napisala je u utorak na svojoj Instagram stranici. „Kako se put ka nastavku moje izvođačke karijere nastavlja, shvatio sam koliko mi je nedostajalo to što sam mogao da vidim svoje fanove.


Dodala je da želi da „dokumentuje” ovaj deo svog života kroz svoj dokumentarac, „da podigne svest o ovom malo poznatom stanju, da pomogne drugima koji dele ovu dijagnozu”.

Dion je u decembru 2022. objavila da uzima pauzu od profesionalnih obaveza kako bi se usredsredila na svoje zdravlje nakon što je otkrila dijagnozu sindroma ukočene osobe. Tada je rekla da joj stanje ne dozvoljava „da peva na način na koji sam navikla“.

Iako je prošle godine objavila novu muziku i pojavila se u filmu zajedno sa Prijankom Čoprom, izvor blizak Dion rekao je krajem maja da ona „verovatno nikada više neće biti na turneji“.


Sindrom ukočene osobe je „redak, progresivni sindrom koji utiče na nervni sistem, posebno na mozak i kičmenu moždinu“, prema Nacionalnom institutu za neurološke poremećaje i moždani udar.

„Ona čini sve da se oporavi“, rekla je Dionina starija sestra Klodet u septembru. "Ona je jaka žena."

Prema zvaničnom sinopsisu, „Ja sam: Selin Dion“ će gledaocima pružiti intiman pogled u njen život „dok otkriva svoju borbu sa sindromom ukočene osobe (SPS) i koliko je dugo prošla da nastavi da nastupa za svoje voljene i verne fanove .”


Snimajući Dionin život vredan više od godinu dana, uključujući „nikad viđene“ privatne trenutke, dokumentarac će prikazati legendarnu pevačicu kako se kreće „na putu ka otvorenom i autentičnom životu usred bolesti“.

„Ja sam: Selin Dion“ režiraće Oskarom nagrađena rediteljka Iren Tejlor, a prenosiće se na Prime Video, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR