Glas Javnosti

Piscu niko nije došao na potpisivanje knjige: Jedan snimak od njega napravio je zvezdu

Zabava
Autor: Glas javnosti

Književnik, na čije potpisivanje prve knjige niko nije došao, preko noći je postao najprodavaniji autor na Amazonu i to zahvaljujući snimku koji je postao viralan na TikToku.

Šon Vorner (58) iz Arlingtona u Teksasu bio je slomljen jer se niko nije pojavio na promociji njegovog prvog romana. Tužan je sedeo za stolom iza gomile svojih knjiga, koje niko nije hteo da kupi.

Međutim, zahvaljujući jednom tiktokeru, Vornerov život se bukvalno promenio preko noći, piše Daily Mail.

Nakon što je mladić po imenu Red uočio da jedva ko prilazi autoru po potpis, odlučio je da njegov rad promoviše na svom nalogu. Nakon što je objavio video građani su požurili da kupe primerak knjige. Maltene preko noći, Vorner je postao najprodavaniji autor.


U klipu, koji je pogledan više od 17 miliona puta, Red objašnjava kako je prvo prošao kraj Vornera koji je izgledao kao da su mu sve lađe potonule. Zato je odlučio da se vrati do njega i snimi njihov razgovor u kojem je autor prepričao radnju svog debitantskog romana "Lej Hauard i duhovi dvorca Simons-Pirs".

Kako je otkrio, radi se o tinejdžerki koja se udružuje s duhom koji ima višestruke ličnosti kako bi rešila misteriju ubistva svojih roditelja.

Red ga je upitao zašto je baš odabrao da piše o misterioznom ubistvu, a autor je objasnio da je oduvek voleo misterije i da je odrastao čitajući o njima.

Potom je Red zamolio Vornera da potpiše jedan od primeraka knjige. Planirao je da knjigu pokloni jednom od svojih folovera.


Takođe je podelio uvid u Šonovu biografiju autora koja glasi: 

"Moj život je bio i ostao fantastična avantura. Daleko najveći deo je što sam muž neverovatnoj ženi i otac dvoje neverovatne dece – sada već odraslih. Bio sam padobranac (82. vazdušno-desantna divizija), terapeut i inženjer. Skakao sam sa padobranom, išao na ronjenje, izučavao borilačke veštine. Skakao sam bandži, a sad ostvarujem dečački san - postao sam pisac".

Uz opis snimka Red je napisao da Vornera ne poznaje i da ovo nije "sponzorisanje" knjige.

"Samo sam želeo da budem ljubazan prema nekom strancu. Zamislio sam kako ja teško radim, a niko mi ne oda priznanje", stajalo je u opisu.

Ubrzo su ljudi počeli da ostavljaju komentare i da kupuju knjigu. Nije prošlo mnogo, a Vornerova knjiga postala je najprodavanija na Amazonu.

Glas javnosti/NO7S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR