Glas Javnosti

Patrijarh Porfirije primio Nikolu Rokvića: Dobio blagoslov (VIDEO)

Zabava
Autor: Glas javnosti

Otkriva i šta je on darovao patrijarhu

Nikola Rokvić vratio se sa hodočašća koje je trajalo mesec dana, pa je rešio da zatraži blagoslov posle cilja koje je postigao.
Pevač se zajedno sa suprugom Bojanom i najmlađim detetom zaputio ka patrijarhu Porfiriju, koji ga je primio u Patrijaršijskom dvoru.

- Juče smo na poziv Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija proveli divno vreme u Patrijaršijskom dvoru! Zablagodarili smo Patrijarhu na duhovnoj i materijalnoj podršci upućenoj dečijoj radosti i našoj misiji. Patrijarhu Porfiriju sam simbolički poklonio štap koji mi je bio od pomoći tokom celog puta, kao i ikonu Svetog Nektarija! Zauzvrat od Njegove Svetosti moja porodica je dobila divnu ikonu Gospoda Isusa Hrista! Vaša Svetosti, hvala Vam na blagoslovima i toplim rečima ljubavi kao i očinskim savetima da sve što radimo, radimo Hrista radi i da sve zemaljsko vežemo za nebo! Radujmo se - napisao je Nikola na Instagramu uz video.

Patrijarh Porfirije je veoma značajna figura u porodici Rokvić. On je krstio Nikolinu i Bojaninu ćerkicu Angelinu, a pevaču je ukazao još jednu čast. Nedavno je Rokviću ukazana čast da bude kum slave Crkve Svetog Simeona.

Kako je sve krenulo

Rokvić je zajedno sa ženom osnovao fondaciju 


Rokvić je objavio kako kreće na hodočašće putem Grčke, kako bi stigao do hrama Svetog Nektarija Eginskog. Tokom puta, na račun fondacije koju je osnovao sa ženom, prikupljala su se novčana sredstva za dečju onkologiju.

Nikola se svakog dana oglašavao sa puta i zahvaljivao ljudima što su uplaćivali novac, kako bi pomoć stigla najmlađima.


Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR