Glas Javnosti

Netflix prvi put u 20 godina dobija ogromnu promenu

Zabava
Autor: Glas javnosti

Kompanija je ove nedelje počela sa testiranjem novog izgleda.

U pitanju je, da budemo konkretni, aplikacija za TV uređaje, na koju su mnogi od nas navikli, ali moramo priznati da jeste malo haotična.

Iz kompanije Netflix su, zato, najavili da kreću u velike promene, rekavši da će biti "najveće u poslednjoj deceniji". Jedan od direktora, Pet Fleming, je rekao da korisnici rade "očnu gimnastiku", i da će to morati da se promeni.


"Hteli smo sve to da pojednostavimo", objasnio je Fleming, istakavši da bi ubuduće za pretplatnike Netflixa, kojih je oko 270 miliona, posao pronalaženja atraktivnog sadržaja trebalo da bude brži i lakši.

Kompanija je ove nedelje počela sa testiranjem novog izgleda, a vremenom bi novi dizajn trebalo da bude dostupan sve većem broju ljudi. Takođe, pratiće se i reakcije, odnosno kritike i pohvale novog dizajna tako da su moguće i naknadne promene.

Novi dizajn je prvi objavio Rojters, ali moramo reći da ipak ništa nije toliko dramatično.

Na primer, na početnoj strani nema bočnog menija, već su glavne opcije prebačene u sam vrh ekrana - tusu Home, Shows, Movies i nova kartica My Netflix sa sadržajem koji ste počeli da gledate i označili kao "zanimljiv".

Povećane su kartice sa samim sadržajem, a reorganizovane su i informacije koje se prikazuju uz sadržaj. Posebno su istaknute i neke sitnice i zanimljivosti oko filmova i serija pa se tako može naglasiti ako se film nalazi dva meseca među top 10 najgledanijih.


Glas javnosti/ T02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR