Glas Javnosti

Na današnji dan emitovana poslednja epizoda najomiljenije serije ikad

Zabava
Autor: Glas javnosti

Na današnji dan 1991. godine emitovana je poslednja epizoda najomiljenije serije Jugoslovena, 'Boljeg života'.

Siniša Pavić, Aleksandar Đorđević, Mihailo Vukobratović i Anddrija Đukić, stvorili su seriju koja je uspela da bude mega popularna kako u vreme premijernog prikazivanja, tako i u kasnijem repriziranju. Da li zbog nostalgije i titule poslednje jugoslovenske serije ili zbog manjka kvaliteta u kasnijim serijskim ostvarenjima, brojke idu u korist "Boljeg života" . Naime, avanture, ljubavne doživljaje i životne okolnosti porodice Popadić, 2007 godine, pratilo je 23,3 % gledalaca u Srbiji, što joj je donelo treće mesto po merenju gledanosti. Serija se takođe reprizirala u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. U Hrvatskoj je 2012. potukla Sulejmana Veličanstvenog, dok je u Bosni od 2015. godine, često na repertoaru televizijskih stanica.

Gotovo da nema serije koja poput "Boljeg života" može da se pohvali glumačkom ekipom. Jer, kada u jednom projektu pored gore navedenih glumaca, imate Batu Živojinovića, Borisa Dvornika, Josifa Tatića, Voju Brajovića, Oliveru Marković, Snežanu Savić, Ljubišu Samardžića, Miloša Žutića, Dragana Nikolića, Jelicu Sretenović, Ljiljanu Blagojević, Miodraga Petrovića Ćkalju, Miju Aleksića, Dušana Počeka, Aljoše Vučkovića, Milorada Mandića Mandu, Tatjanu Lukjanovu, Žižu Stojanović, Branku Katić, Vesnu Trivalić, Radmilu Savićević, Miru Furlan, Evu Ras, Milana Štrljića i mnoge druge bardove Jugoslovenske kinematografije, imate malu Jugoslaviju.

Još jedan kuriozitet ove serije leži u tome što je u njoj igrala najbolja klasa u istoriji FDU-a iz 1984. godine koju su zbog karijera glumaca ostvarenih posle studija u klasi Vladimira Jevtovića postali poznati i kao "12 veličanstvenih".

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR