Glas Javnosti

LEPE VESTI IZ KRALJEVSKE PORODICE: Princeza Danica i princ Filip Karađorđević čekaju drugo dete

Zabava
Autor: Glas javnosti

Princ Filip Karađorđević i princeza Danica objavili su na društvenoj mreži Tviter da čekaju drugo dete, već imaju sina Stefana.

Princ Filip Karađorđević oženio je umetnicu Danicu Marinković, ćerku čuvenog srpskog slikara Milana Cileta Marinkovića, 7. oktobra 2017. u beogradskoj Sabornoj crkvi.

Venčao ih je patrijarh srpski Irinej, kuma je bila švedska prestolonaslednica Viktorija a kum princ naslednik Petar. Tokom čina venčanja, princ Filip i princeza Danica stajali su na ćilimu na kom su tokom svog venčanja 1922. u Sabornoj crkvi stajali kralj Aleksandar I i kraljica Marija (pradeda i prababa princa Filipa).

Princ Filip i princeza Danica postali su roditelji 25. februara 2018. Rođenje njihovog sina princa Stefana, blagoslovom patrijarha Irineja, oglasilo je 49 zvona Hrama Svetog Save na Vračaru, zvona Manastira Žiča i zvona Crkve Svetog Đorđa na Oplencu.

Stefan je prvi Karađorđević koji je posle 90 godina rođen u Srbiji, u Beogradu.

"Njegovo rođenje oglasila su zvona Hrama Svetog Save i manastira Žiča. To su značajne stvari za jednog tako malog dečaka, koji sve više postaje svestan te pažnje i interesovanja koje privlači", rekla je Danica jednom prilikom za "Stori".

"Stefan je u veoma energičnom dobu, radostan je i radoznao, otvoren i karakteran, i mi se trudimo da mu dajemo vetar u leđa za sve njegove nove izazove i želje", dodala je princeza tada.

U aprilu 2022. princ Petar Karađorđević saopštio je da je abdicirao u korist mlađeg brata Filipa Karađorđevića, koji bi trebalo da je time i zvanično postao prestolonaslednik. Potpis na dokument stavljen je u Sevilji, budući da je majka braće Karađorđević španska princeza.

Njihov otac Aleksandar Karađorđević osporava ovaj čin, navodeći da nije obavljen po svim pravilima prenosa nasleđivanja.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR