Glas Javnosti

ŠTO SE BORE MISLI MOJE: Beogradska premijera filma o knezu Mihailu

Kultura
Autor: Glas javnosti

Posle Niša i Kragujevca i u Beogradu je premijerno prikazan film "Što se bore misli moje" u režiji Milorada Milinkovića.

Na ulazu su goste dočekale tamburice.

Prvi susret s publikom ovo biografsko ostvarenje o knezu Mihailu Obrenoviću imalo je na Filmskim susretima u Nišu, a prošle nedelje bila je upriličena projekcija povodom obeležavanja dvestote godišnjice od rođenja vladara.

Uzbudljiv istorijski i politički triler „Što se bore misli moje“ govori o ubistvu kneza Mihaila Obrenovića, kao i događajima koji su neposredno prethodili samom tragičnom činu. Film je nastao po scenariju Milorada Milinkovića i Dragoljuba Stojkovića o jednom od naših najvećih vladara i atentatu koji se 1868. godine dogodio na Košutnjaku.

Glavna uloga kneza Mihaila Obrenovića poverena je Draganu Mićanoviću, dok ostale uloge istorijskih ličnosti igraju istaknuti glumci Miloš Timotijević, Nebojša Dugalić, Nataša Ninković, Aleksandar Srećković Kubura, Tamara Krcunović, Nenad Okanović, potom mladi glumci: Luka Grbić, Jana Ivanović, Maja Čampar, Stojša Oljačić i drugi.
Projekciji filma prisustvuje deo ekipe filma, ali ne i glavni glumac Dragan Mićanović, kao i predstavnici producenata Telekom Srbija i filmske produkcije Bombona. Mićanović nije došao, jer u isto vreme igra u JDP predstavu "Vrat od stakla".



- Kad radite istorijske ličnosti i teme, jedino mesto gde možete da pronađete adekvatnu literuturu su muzeji. Dosta smo koristili literturru. Išli smo u Muzej grada Beograda, gde su nam pokazali njegove lične predmete. Tu smo ostali zapanjeni kada smo videli odelo u kom je ubijen. Kad vidite takve stvari to može da bude potresno. Meni lično je bilo. Ubijen je na surov način i to popričično govori o vremenu koje smo trebali da prikažemo u filmu - rekao je Mićanović.

Crvenim tepihom u Mts dvorani prošetali su Nebojša Dugalić, Nenad Okanović...

Zatim i Rastko Janković s Marijom Veljković, Miloš Vlalukin, Dominik Čičak, Danijel Sič, Aleksandar Srećković Kubura, Ljubiša Savanović, Luka Grbić i drugi. Takođe, tu su i sestre Gobović iz istoimene etno grupe.


Glas javnosti/K04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR