Glas Javnosti

KO JE LUKA BLEK? Dobili smo našeg predstavnika za Evroviziju, rođen u Čačku, popularan u KINI, živi u Londonu

Zabava
Autor: Glas javnosti / objektiv

Mladi umetnik koji je na sceni predstavio audio i vizuelni performans za publiku, vrlo je misteriozan i o njemu se malo toga zna

Sinoć je održano finale “Pesme za Evroviziju 2023”, na kojem je Srbija odlučila da njen predstavnik u Liverpulu bude Luka Ivanović – Luke Black i pesma “Samo mi se spava”.

Mladi umetnik koji je na sceni predstavio audio i vizuelni performans za publiku, vrlo je misteriozan i o njemu se malo toga zna.

Ipak, Luke je jednom priliko otkrio da reči njegove pesme imaju jaku poruku.

U pitanju je društveno-angažova elektro-pop pesma koja postoji u srpskoj i engleskoj verziji. Kako je naveo numera je nastala za vreme karantina tokom pandemije koronavirusa. Luk je pesmu napisao iz pozicije lika iz video-igre Sims, a pesma govori o „kolektivnom buđenju i kako ne treba da žmurimo na zlo”.

Lukov alternativni zvuk podseća na takozvani anksiozni pop, po čemu je najpoznatija Bili Ajliš.

Luka Ivanović rođen je u Čačku, ali živi i radi u Londonu. Do sada je objavio nekoliko EP izdanja za Universal Music, i postao jedan od prvih izvođača sa ovih prostora koji je potpisao ugovor za američku muzičku korporaciju.

View this post on Instagram

A post shared by Luke Black (@lukeblackmusic)

Zanimljivo je da je Luka veoma popularan u Kini.

Luka u finalu nije dobio najviše glasova od publike i stručnog žirija, već je i od jednih i drugih zaradio po deset poena, od maksimalnih 12, što je bilo dovoljno da ga dovede do prvog mesta.

Da podsetimo, ovogodišnja Evrovizija održaće se u Liverpulu u Velikoj Britaniji 9, 11. i 13. maja.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR