Glas Javnosti

Grupa Kvin će zaraditi neverovatnu količinu novca

Zabava
Autor: Glas javnosti

Njihove vanvremenske pesme imaju veliku cenu.

Pesme grupe Kvin (Queen) poznate su širom sveta, a muzički opus benda uskoro bi mogao da bude prodat za neverovatan iznos i novi, apsolutni rekord.

Izvor upoznat sa akvizicijama prava na muzičku industriju kaže za CNN da su pregovori „u toku“ da Universal Music Group preuzme katalog Queen od Disney Music Group.


Izvor je dodao da bi prodaja mogla da premaši milijardu dolara te da se „očekuje da će posao biti zaključen u roku od mesec dana“, piše CNN, koji je za komentar kontaktirao Universal Music Group i Disney Music Group, kao i predstavnika benda. .

Brus Springstin je već dospeo na naslovnice u decembru 2021. zbog prodaje svog kataloga pesama, ukupne vrednosti oko 500 miliona dolara. Taj iznos je trenutno verovatno najveći iznos za koji je prodat muzički katalog, ali ako se dogovori prodaja Queenovog kataloga, biće to novi rekord.

Ukupna zarada od 
1 milijarde dolara sigurno je tolika delimično zahvaljujući Oskarom nagrađenom filmu „Boemska rapsodija“ iz 2018., koji je ispričao priču o nastanku benda sa fokusom na pokojnog frontmena Fredija Merkjurija, nadahnjujući tako ponovni porast popularnosti muzike čuvenog benda, prenosi „EuroNews“.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR