Glas Javnosti

Glumci otkrili zašto su NAPUSTILI SNIMANJE serije "SREĆNI LJUDI": Razlog nije samo HONORAR...

Zabava
Autor: Glas javnosti

Sa snimanja popularne TV serije otišli su Tanja Bošković, Dragan Jovanović, Dubravka MIjatović.

Da čuvene serije kao što su "Porodično blago" i "Bolji život", "Srećni ljudi" nacija i dan-danas obožava govore brojne reprize. Međutim, serija "Srećni ljudi" snimana je u veoma teškim uslovima, budući da je tih godina u Srbiji bilo vreme inflacije, pa je mali honorar bio glavni razlog odlazaka glumaca iz popularne serije, među njima i Tanje Bošković, čuvene Lole.

Tanja Bošković, je na žalost svih gledalaca, zbog honorara napustila seriju, a njen odlazak teško je pao i scenaristi Siniši Paviću.

Kako se tada pisalo, ona se tada požalila svom partneru iz serije Desimiru Stanojeviću da dok ode do pijace, inflacija pojede ceo honorar. Dragan Jovanović napustio je seriju iz istog razloga, a na Draganov predlog je njegov lik Lune Šćekić otišao u zavičaj da se zaposli.

Podsetimo, Tanja Bošković je u "Srećnim ljudima" glumila Lolu Golubović, a kasnije ju je zamenila Zlata Numanagić.

- Kada mi je Tanja saopštila da odlazi, rekao sam joj: "Nema problema, to je tvoja odluka, hvala na ovome što si do sada uradila". To je bio težak udarac za "Srećne ljude", jer su nas napustili glumci koji su bili noseći stub. Zamislite da u "Boljem životu" odu Dragan Bjelogrlić i Marko Nikolić, koji je igrao Gigu - rekao je Siniša Pavić svojevremeno za "Informer".

Da podsetimo, pored Tanje Bošković, seriju "Srećni ljudi" napustila je i Dubravka Mijatović.

Jedno od retkih u kojima je vrlo otvoreno, možda čak i po poslednji put govorila, dogodilo se 1994. godine za list Sabor u kom je tada dvadesetosmogodišnja Dubravka govorila o svojim počecima, pozorišnim ulogama, planovima, pa i odlasku iz kultne serije "Srećni ljudi".

Naime, tadašnja odluka Dubravke Mijatović da napusti ekipu i krene drugim putem sve je iznenadila, ljubiteljima serije bilo je krivo što je do toga došlo i svi se pitali da li je, kako se spekulisalo, u pitanju mali honorar.

- Morala sam da pobegnem od stalnih dobacivanja na ulici: "Điki, Điki!" Ako glumac želi da se oproba i u drugim žanrovima, onda je to bila dobra odluka. Osim toga, znam da je to bila poštena odluka i prema ekipi i prema publici. Mislim da glumac ima pravo da bira i da - kada pročita tekst - odluči da li će ulogu prihvatiti ili ne. Kod maratonske TV serije, poput "Srećnih ljudi", dobije se tekst samo za prvih desetak epizoda, a šta će biti posle, u kojem pravcu će se uloga razvijati, ne zna se. Meni više nije odgovarala uloga Đine i verujem da sam dobro postupila. Ne mislim da sam bila nezahvalna ili bezobrazna. Pričalo se da sam to uradila zbog malog honorara, što nikako nije tačno. Da mi je bilo važno da mnogo zaradim, ne bih se okrenula pozorištu u kojem se mnogo manje plaća. Osim toga, oslobodila sam mesto drugom glumcu, a ja sam krenula putem kojim sam želela - rekla je tada Dubravka.

Glas javnosti/K01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR