Glas Javnosti

FILMOVI KOJI SE NAJVIŠE IŠČEKUJU: Nikolas Kejdž kao Drakula, Margot Robi kao Barbika i još mnogo poslastica za filmofile

Zabava
Autor: Glas javnosti

U narednih 12 meseci filmofile očekuju brojne premijere dugoočekivanih naslova, nastavaka i novih avantura. Među njima su svakako “Dina II”, “Barbie”, “Krid III”, “Čuvari galaksije 3” i mnogi drugi.

Kritičari „Gardijana“ izdvojili su svoje favorite:

„Killers of the Flower Moon“

Jedan od najiščekivanijih filmova ove godine. Slanje Martina Skorsezea i njegovih prvoklasnih zanatlija u velike ravnice Oklahome sa 200 miliona dolara da ponovo kreiraju krvave gradove ranih 1920-ih je primamljiva ideja sama po sebi. U knjizi Dejvida Grana o ubistvima ljudi koji su se obogatili na nalazištima nafte ispod njihove zemlje, Skorseze ima savršenu narativnu okosnicu za jedinstvenu američku priču o pohlepi, nasilju i nadmoći belaca. Dodajte tome Leonarda Dikaprija i Roberta De Nira, njegove omiljene glumce iz različitih perioda karijere, i prateće igrače među kojima su Džesi Plemons, Brendan Frejzer i Lili Gledston, i jednostavno nema boljeg razloga da se potroši novac kuće „Apple“.


„Barbie“

„Barbie“, najnovije ostvarenje rediteljke Grete Gervig, čiji je film „Little Women“ bio nagrađen Oskarom. Barbi igra neverovatna Margo Robi, čija je karijera u usponu, dok će se u ulozi Kena naći Rajan Gosling. Neverovatno se malo zna o zapletu filma, ali to je prvi scenario koji su zajedno napisali Gervig i njen životni partner Noah Baumbah još od „Mistress America“.

„Renfield“

Pažnju su privukle paparaco fotografije Nikolasa Kejdža kako se šunja oko scene u Nju Orleansu obučen kao moderni Drakula. Obučen u elegantno crveno odelo od somota, lice mu je napuderisano mrtvo belom bojom, usne modre. A tu su i njegove ruke, s noktima nalik bodežima i šarenim prstenovima prikladnim za kralja iz crtanog filma.
Spektakularno kostimirani Kejdž glumi u predstojećoj horor komediji „Renfield“, koja govori o klasičnoj priči Brema Stokera iz ugla Drakulinog privrženika, koga igra Nikolas Holt. U režiji Krisa Mekeja, film bi mogao biti sjajan. Možda.

„Dune: Part Two“

Ljubitelji naučne fantastike sa nestrpljenjem čekaju nastavak filma „Dina“, rađenog po književnoj franšizi koju je napisao američki autor Frank Herbert. Prvi deo u režiji Denisa Villeneuvea doživeo je veliku popularnost, nakon prethodno neuspelih adaptacija prethodnih reditelja, a drugi deo već obećava. U glavnim ulogama vraćaju se mlade glumačke nade, Timothee Chalamet i Zendaya.

Gardijan izdvaja još i „Guardians of the Galaxy Vol. 3“, „Women Talking“, „Indiana Jones and the Dial of Destiny“, „Oppenheimer“, „Creed III“, „Infinity Pool“ i „Magic Mike’s Last Dance“, prenosi Nova.rs.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR