Glas Javnosti

EVO KOLIKO SU DŽALA I BUBA NA GUBITKU: Otkad je dvojcu iz Bosne zabranjen ulazak u Srbiju zbog skandaloznog ponašanja, debelo su osetili udarac po džepu

Zabava
Autor: Glas javnosti

Oni su proteklih 12 meseci ostali bez najmanje milion evra, koliko je trebalo da zarade od nastupa u našoj zemlji

Pre tačno godinu dana reperima Amaru Hodžiću, poznatijem kao Buba Koreli i Jasminu Fazliću, poznatijem kao Džala Brat, zabranjen je ulazak u Srbiju zbog širenja nacionalne mržnje, a to se veoma odrazilo na njihovo poslovanje i zaradu. 

Oni su proteklih 12 meseci ostali bez najmanje milion evra, koliko je trebalo da zarade od nastupa u našoj zemlji.

Buba i Džala poslednjih pet godina bili su među najpopularnijim izvođačima u regionu, nastupali su u svim državama regiona gde se sluša njihova muzika.  

Koliki su uticaj imali na omladinu, govori i podatak da su u nekim anketama bili visokokotirani kao idoli tinejdžera, a na društvenim mrežama imali su obojica po pola miliona pratilaca.

Za jedan nastup u početku su uzimali 10.000 evra, ali je taj iznos vrlo brzo porastao na 15.000 evra, piše "Kurir".

Vrlo često su pevali u Beogradu, nekada i po dva puta mesečno, što, kada se sabere sa nastupima u ostatku Srbije, bude i po osam ili deset tezgi za mesec dana. Oni su samo od toga zarađivali 120.000 mesečno.

To znači da su Buba i Džala ostali bez više od milion evra jer godinu dana ne mogu da kroče u našu zemlju, pa samim tim ni da nastupaju.

Osim što ne mogu da dolaze ovde i pevaju, ni njihova muzika više nema popularnost kao ranije.

Najviše su za to zaslužni muzički kanali koji ne emituju njihove spotove, što se odrazilo na to da poslednji album Džale Brata "Futura" prođe gotovo neopaženo u regionu.

Jedan poznati estradni menadžer kaže da reperi iz Sarajeva sada uglavnom pevaju u Bosni i Hercegovini, ponekad u dijaspori, a u Crnoj Gori su sve manje traženi.

Nedavno su imali tri zakazana nastupa u jednom poznatom klubu u Budvi, održali su dva, ali je bio mali odaziv publike, pa im je treća tezga otkazana.

Pomenutom portalu, kako pišu, je potvrđeno iz jednog kluba u Crnoj Gori da su za nastup tražili 10.000 evra, a bili su spremni i da spuste cenu.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR