Glas Javnosti

EVO, KOJE OSOBINE DECA NASLEĐUJU SAMO OD OČEVA

Zabava
Autor: Glas javnosti

Fizički izgled,ali i karakterne osobine deca nasleđuju od oba roditelja, isto važi i za bolesti. Deca od oba roditelja mogu naslediti i neke zdravstvene rizike.

Pred vama je zanimljiv spisaka nekih od osobinana, koje deca najčešće nasleđuju samo od očeva.

PROBLEMI SA SRCEM
Naučnici tvrde da postoji gen koji se uvek prenosi sa oca na sina. Ističe se da DNK može povećati rizik od srčanog udara do 50%! 

OBLIK USANA
Smatra se da deca oblik ali i punije usne pre nasleđuju od tate, zanimljivo je znati ovakvu informaciju.

 
VISINU
Za nasleđivanje ove karakteristike kod dece, odgovorni su geni oba roditelja ali, zanimljiva je činjenica da  na ukupnu visinu očev gen ima uticaj da dete bude više za nekoliko santimetara.

BOJU KOSE
Neka od sprovedenih istraživanja, pokazala su da tatini geni imaju značajan uticaj na strukturu i boju kose. Ovo, posebno važi ako očevi imaju tamnu boju kosu.

SMISAO ZA HUMOR
Smatra se da smisao za humor kod dece dolazi uz visoku inteligenciuitelji, ukoliko tate poseduju ovu karakteristiku, odgajaće decu koja će ih kasnije u tome nadmašiti. Koliko se zna, to je osobina koja se češće nasleđuje od oca.

PROBLEMI SA ZUBIMA
Kvalitet zuba kod dece uglavnom  je u vezi sa genetikom, posebno kada se radi o veličini i obliku zuba. Međutim očevi geni su dominantniji u ovom slučaju, tako da  unapred znate kakva bi mogla biti situacija.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR