Glas Javnosti

DUA LIPA LAŽE: Procureli dokumenti oko pregovora njenog oca sa čelnicima u Kataru

Zabava
Autor: Glas javnosti

‘Trenutno se spekuliše da ću nastupati na ceremoniji otvaranja Svetskog kupa u Kataru. Neću tamo nastupiti...‘, rekla je Dua prošlog meseca.

Kada je pop diva Dua Lipa razjasnila priče o mogućem nastupu u Kataru, Sir Elton Džon, borac za LGBTQ+ prava s kojim je pevala duet, zasigurno ju je podržao, međutim, mejlovi koji s procureli u javnosti sugerišu da je njen otac i menadžer Dukađin Lipa, koji inače živi u Prištini na Kosovu, dve godine pregovarao s Katarcima oko Duinog nastupa na Svetskom prvenstvu, piše The Daily Mail.

Dokumenti, tvrdi The Daily Mail, pokazuju kako je otac pevačice prvi stupio u kontakt s katarskim organizatorom Svetskog prvenstva još 2020. godine, a Dukađin, koji vodi agenciju Republika, juče je rekao da njegova ćerka nije bila svesna toga da je on stupio u kontakt s Katarcima.


U prvoj razmjeni poruka 9. marta 2020. godine napisao je: „Ja zastupam svoju ćerku, umetnicu Dua Lipu i želim s Vrhovnim odborom raspraviti planove oko nastupa umetnika na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine“.

U januaru naredne godine je napisao: „Samo bih želeo da se nadovežem na prethodni email. Pitao sam se da li bismo li mogli da pričamo o eventualnom nastupu Dua Lipe na prvenstvu“.

„Nedavno smo uživo strimovali pesme sa Dua Lipinog novog albuma, a bilo je više od pet miliona ljudi u realnom vremenu; bio je to najveći live streaming događaj širom sveta“, nastavio je Lipa, na šta je član spomenutog Odbora odgovorio: „Odlično je da ste se javili i fantastično je znati da je Dua takođe zainteresovana.“

U aprilu prošle godine, Dukađin je izrazio zabrinutost oko pregovora te rekao: „Primio sam specifičnu molbu za Dua Lipu i za ceremoniju otvaranja pa sam sa vama hteo da proverim da ipak ne razgovaram sa pogrešnom osobom“.

Te su informacije otkrivene nakon što je pevačica nedavno na Instagramu objavila izjavu u kojoj je tvrdila da nastup na turniru u Kataru nikada nije bio u planu.


„Trenutno se spekuliše da ću nastupati na ceremoniji otvaranja Svjetskog prvenstva u Kataru. Neću tamo nastupiti niti sam ikada bila deo ikakvih pregovora oko nastupa“, rekla je mlada pevačica prošlog meseca.

Njene komentare su nakon kontroverze oko katarskog odnosa prema migrantskim radnicima i kriminalizacije istopolnih odnosa pozdravili borci za ljudska prava, a sama pevačica u intervjuu za „Variety“ prošle nedelje utvrdila je da se sportski događaj u Kataru „protivi njenim uverenjima“.

Njen je otac ipak rekao da Dua nije bila svesna razmena s menadžerskim timom katarskog Svetskog prvenstva ili bilo kojih drugih razgovora te da nije učestvovala u njima.

„Kada sam se predstavio, podelio sam celu pozadinu koja uključuje činjenicu da zastupam Duu, kako se prvenstvo približavalo, postalo je jasno da neće ispuniti uslove očuvanja ljudskih prava, te sam prekinuo kontakt sa njima. Nekoliko puta nakon toga su me kontaktirali, ali bezuspešno“, izjavio je Dukađin.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR