Glas Javnosti

DRINA SA OKOLINOM, KRALJICA TURIZMA: Uživanje u vidikovcima - nešto neprocenjivo

Zabava
Autor: Glas javnosti

Ovog proleća, Drina mami svojim mirisom i bojom i poziva nas u posetu. Pored planinarenja, biciklizma, kajakinga i istraživanja flore i faune, uživanje u vidikovcima ima neprocenjivu vrednost.

Zima otkucava poslednje dane i sunce poziva na putovanja.
 
Srbija je u protekle dve godine bila glavna destinacija za istraživanje većine žitelja naše zemlje, zbog virusa koji nas je držao izolovanima. Ipak, poslužio je i opomenuo nas na prirodne lepote koje naša zemlja nudi, a bile su nepravedno zapostavljene zbog putovanja u inostranstva.

Ovog proleća, Drina mami svojim mirisom i bojom i poziva nas u posetu. Kada je reč o najlepšim destinacijama kuda protiče Drina, Tara je apsolutno pri vrhu prioriteta koje treba posetiti.

Pored planinarenja, biciklizma, kajakinga i istraživanja flore i faune, uživanje u njenim vidikovcima ima neprocenjivu vrednost.

Kada pomislimo na vode, put nas navodi na Perućac, jezero iz bajke. Pored same lepote koju nudi i koja inspiriše, može se pozabaviti i raznoraznim aktivnostima koje Perućac i Drina nude. Lov i ribolov rasprostranjena su aktivnost ovog kraja i samo su deo slagalice koja povezuje Drinu sa Perućcem.
 


Oko šezdeset kilometara toka Drine kroz Bajinu Baštu je bogato najrazličitijim vrstama ribe. Idealna prilika za one koji vole mir i ribolov uz aktivan odmor koji Drina nudi, piše bookaweb. Nijedan odmor na ovom prelepom jezeru ne bi bio ispunjen bez iznajmljivanja jednog od mnoštva čamaca po vrlo pristupačnim cenama, pomoću kojih možete da se otisnete u najlepše delove jezera.

Bajina Bašta je centar povezanosti Tare, Perućca i Drine i tamo se može pronaći povoljan smeštaj, koji se najčešće kreće od 25 evra pa naviše, zavisi od destinacije koju odaberete.

Takođe, Ljubovija je destinacija koju na drinskom putu ne treba zaobići zbog njenih prirodnih bogatstava. Tradicionalna manifestacija "Drinska regata" održava se svake druge subote jula meseca upravo ovde. Dragulj ovog mesta takođe je i planina Bobija, bogata biljnim i životinjskim svetom i sa nje se pruža pogled koji svakoga ostavlja bez daha.

Ukoliko imate slobodan vikend ili vas put nanese u zapadnu Srbiju, ali i ako planski planirate odmor ovog proleća, Drina je apsolutni turistički pogodak za sve, od najmlađih do najstarijih.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR