Glas Javnosti

DIVLJA VAM SE U KREVETU, A STIDITE SE DA KAŽETE PARTNERU SVOJE FANTAZIJE? Evo kako najbezbolnije da mu saopštite i osvežite SEKS

Zabava
Autor: Glas javnosti/ Kurir

Ponekad ne znate kako s partnerom da razgovarate o svojim seksualnim maštarijama. Otvoren i iskren razgovor o seksu i može biti prilično neprijatan, a kamoli o fetišima i fantazijama.

Međutim, komunikacija može seks da učini prijatnijim iskustvom. Bilo da se radi o neobaveznoj vezi ili o nekome koga volite, pričati o seksu može biti neprijatno. Ono što pomaže da uživate u spavaćoj sobi - različito je za svakoga.

Neki vole da ostanu u "zoni komfora" - i u tome nema ništa loše - dok drugi otvorenije istražuju svoje seksualne granice kroz BDSM.

Sex, Pixabay.png
foto:

Šta učiniti ako volite da "divljate" u krevetu, a partner ima drugačije granice - kako započeti razgovor?

Stručnjakinja za seks i veze, Džesika Alderton, objasnila je kako započeti neprijatan razgovor. Džesika, koja je i osnivač aplikacije za upoznavanje, tvrdi da stid i strah od otvaranja proizlaze iz straha od partnerove reakcije - hoće li se nasmejati ili uplašiti.

Sramota koja ponekad dolazi kada otkrijemo svoje perverzije potiče iz urođene potrebe da nas društvo prihvati. Imamo duboku želju da nas smatraju dobrima, a to često ide ruku pod ruku s društveno prihvatljivim ponašanjem, objašnjava Alderton.

- O seksualnim fantazijama i fetišima obično se ne razgovara otvoreno, tako da kada govorimo o njima s partnerima, možemo da se osećamo kao da smo drugačiji i da sve što želimo nije društveno prihvatljivo - pojasnila je.

Iskrena komunikacija o nedoumicama omogućuje vama i partneru otvoreni dijalog o onome što vas oboje zanima, što može da pomogne u izbegavanju bilo kakvih nesporazuma ili iznenađenja na putu.

To što ste otvoreni i iskreni u vezi sa seksualnim željama ne samo da može da poboljša vaš odnos, već i učiniti seks prijatnijim.

Važni koraci za komunikaciju o seksualnim fantazijama:

  • Poštujte partnerove granice
  • Navedite primere
  • Krenite polako - korak po korak

Šta ako ne žele da isprobaju?

Ako partner nije otvoren za istraživanje, to je u redu - niko ne bi trebao da bude prisiljen da radi nešto što mu je neprijatno, ali to ne znači da krši dogovor. Pokušajte da postignete kompromis bez pritiska.

Ali ako partner čvrsto odbija i vi odlučite da ostanete s njim, Džesika preporučuje pronalaženje alternativnih načina za ispunjavanje seksualnih fantazija i želja, poput pornografije ili maštanja - sve dok su obe strane zadovoljne, prenosi Daily Star.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR