Glas Javnosti

Ćerka Bore Todorović se školovala po čitavom svetu i evo čime se bavi (FOTO)

Zabava
Autor: Glas javnosti

Legenda domaćeg glumišta Bora Todorović iza sebe je ostavio veliki broj filmskih i TV ostvarenja, ali i decu, sina Srđana Žiku i ćerke Danu i Taru, ali i suprugu Karolinu.

 Svi znamo sina Žiku, ali Borine ćerke retko imate prilike da gledate u javnosti.

Dana Todorović rođena je 1977. u Beogradu. Školovala se u Budimpešti, Detroitu, Indijanapolisu i Njujorku, a studije drame završila je u Londonu. Bavila se glumom i prevođenjem.

Njen prvi roman „Tragična sudbina Morica Tota“ (2008) preveden je na nemački i engleski jezik, objavila je dve knjige priča za decu za Sloveniju, a „Park Logovskoj“ posvetila je svom ocu Bori, koji se mnogo radovao njegovom objavljivanju.

Sigurno je da je moja nekadašnja, mladalačka želja da budem glumica, pa tako i činjenica da sam u Londonu završila "studije drame" (smer koji je po mnogo čemu sličan našoj dramaturgiji), uticala na to da moji romani sadrže određene dramske karakteristike. Gluma svakako može biti od velike pomoći u građenju književnog dela, pogotovu kada su dijalozi u pitanju, jer se kroz taj mehanizam izgovaranja rečenica, odnosno replika, lako može izdvojiti autentično od lažnog, a čitaoca je, baš kao i publiku u pozorištu, jako teško prevariti - kaže autorka, koja je prvi roman "Tragična sudbina Morica Tota" objavila 2008 - rekla je ranije za "Novosti" Dana Todorović, dok se o njenoj mlađoj sestri Tari retko što zna.

(Izvor Puls poznatih)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR