Glas Javnosti

Vulin: Za 25 godina nema ni jedne presude za "Bljesak"!


Autor: Glas Javnosti

Posle 25 godina nema nijedne presude za zločine u hrvatskoj operaciji “Bljesak” 1995. u zapadnoj Slavoniji u kojoj je ubijeno 56 žena i osmoro dece, rekao je danas ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i poručio da je na Srbiji da pamti zločine i da ne dopusti da se ikada ponove.

-Prošlo je 25 godina od operacije ''Bljesak'', jedne od brojnih neosuđenih zločinačkih akcija protiv srpskih civila u građanskom ratu u Hrvatskoj, kada je 15.000 Srba opljačkano i proterano iz zapadne Slavonije u kojoj su do tada živeli vekovima- rekao je Vulin.

Kako je istakao,283 osobe su tada nestale ili ubijene, a među njima je i po neprekinutoj ustaškoj tradiciji i osmoro umorene srpske dece i 56 žena.

Vulin je podsetio da su UN dale reč da će čuvati Srbe, a zatim svoje trupe pomerile i propustile zločince da pale i ubijaju.

-Posle 25 godina nema ni jedne presude za zločine u ''Bljesku'', nema ni za ''Oluju". Na nama je da pamtimo i da budemo spremni da se jasenovački genocid nad Srbima, ''Bljesak'' i zločinačka ''Oluja'' nikada više ne ponove”- poručio je Vulin.

Izvor: Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR