Vulin: Dolaskom Vučića Srbija dobila modernu vojsku

foto: Tanjug

Ministar odbrane Srbije i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da je dolaskom sadašnjeg predsednika Aleksandra Vučića na mesto ministra odbrane 2012. Srbija dobila "jednu potpuno novu, modernu, opremljenu vojsku".

Kako je saopštio Pokret socijalista, on je u gostovanju na TV Vršac istakao da se dolaskom Vučića na vlast odnos države prema vojsci potpuno promenio i da je država od 2012. godine mnogo uložila u opremanje i razvoj Vojske Srbije, kao i u brigu o svakom vojniku.

"Od kako je Aleksandar Vučić postao ministar odbrane 2012. godine, svaki vojnik ima i zimske i letnje čizme i novu, čistu uniformu.

Dolaskom Vučića na mesto ministra odbrane, imamo jednu potpuno novu, modernu, opremljenu vojsku", naveo je Vulin.

On je ukazao i da je pandemija korona virusa pokazala značaj vojske i koliko je ona važna i potrebna.

"Duboko verujem da svi mi vojsku doživljavamo kao svoju, bili deo vojske ili ne. Za vreme vanrednog stanja podsetili smo se da je to tako.

Kada izađe vojska na ulice, vi znate da je tu red, da je tu disciplina, znate da je tu zakon, da će vojska biti jednaka prema svima", rekao je Vulin.

Istakao je i da je uvek spreman da plati cenu za to što ima privilegiju i mogućnost da se bori za svoj narod.

"Nije teško naučiti kako da se skloniš i sačuvaš, ali ako radiš nešto, ako menjaš nešto ozbiljno, a posebno ako se usudiš da braniš srpski narod tamo gde je teško, bićeš jako napadan, bićeš žestoko kritikovan, ali to znaš unapred. To je cena koju plaćaš za tu privilegiju da se boriš za svoj narod", rekao je Vulin.

Tanjug

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета