Glas Javnosti

ВУКЧЕВИЋ ЗА "ДАНАС": Размишљам о кривичној пријави против Милована Дрецуна; Нико не реагује поводом бруталних претњи смрћу које добијам"

Vesti
Autor: Глас јавности / Данас.рс / од 03.08.2018.

Нико из полиције, тужилаштва нити БИА ме није контактирао поводом бруталних претњи смрћу које сам добио, а пошто знам колико су они агилни, вероватно ништа нису ни предузели – поручује за "Данас" први српски тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић.

У изјави коју су пренели београдски медији, Вукчевић наводи да су након јавних иступа посланика СНС Милована Дрецуна, он и заменик тужиоца за ратне злочине добили на десетине претњи смрћу. Подсећања ради, Дрецун је у изјави коју Вукчевић оцењује као „потпуну измишљотину“, оптужио њих двојицу да су заташкавали доказе о злочинима над Србима који су стизали у тужилаштво.

У разговору за Данас, Вукчевић каже да је његово обезбеђење појачало мере сигурности, те да је то једина реакција на претње упућене њему и Векарићу, актуелном заменику тужиоца за ратне злочине. На питање да ли ће против Дрецуна поднети кривичну пријаву због угрожавања безбедности, Вукчевић одговара да је о томе размишљао, јер је посланик СНС толико „лајао“ да је имао намеру да га тужи, тражи велику одштету и да је потом уплати у хуманитарне сврхе.

– Међутим, ја бих тиме Дрецуну, који је минорна личност, дао на значају, а не желим то да радим. Он би одмах рекао како га је тужио први српски тужилац за ратне злочине и тиме целу ствар уздигао на неки погрешан ниво – објашњава Вукчевић.

Ипак, он додаје да није у потпуности одустао од идеје да тужи Дрецуна, те да ће наћи начина да са њим среди рачуне, али без журбе. Вукчевић истиче да има добре живце јер, да је другачије, данас према његовој оцени, вероватно не би био жив, с обзиром шта је све прошао. Вукчевић подсећа да су неки од резултата његовог рада добијање „шенгена“, као и напредовање Србије у европским интеграцијама, али са жаљењем констатује да се у нашој земљи све прашта, осим успеха.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR