Glas Javnosti

VUČIĆEVA PORUKA IZ PODGORICE: Doputovao sam i kao PREDSEDNIK SRBIJE i kao OBIČAN GRAĐANIN, da pokažem poštovanje prema jednom VELIKOM ČOVEKU


Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, doputovao je u Podgoricu u nedelju, da izjavi saučešće i izrazi žaljenje zbog smrti mitropolita Amfilohija koji je bio važna ličnost, kako za Srbiju, tako i za Crnu Goru.

Vučić je otputovao u Crnu Goru kako bi sutra prisustvovao sahrani mitropolita Amfilohija. Predsednik Srbije gostovao je na lokalnoj televiziji gde je izjavio kako je došao da izrazi žaljenje zbog smrti Amfilohija.

- Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije bio je važna i velika ličnost za Crnu Goru i za srpski narod - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Podgorice.

 

 

Navodi da je došao zbog sahrane kao predsednik Srbije da bi pokazao poštovanje prema mitropolitu i da kaže koliko mu je žao što je preminuo u istorijskom trenutku "u kom bi njegova mudrost i znanje bili itekako potrebni".

On je istakao da je na sahranu mitropolita crnogorsko-primorskog doputovao i kao predsednik Srbije i kao običan čovek, da pokaže poštovanje prema jednom velikom čoveku.

- Mitropolit Amfilohije svakako će ući u istoriju zbog svih stvari koje je radio, zbog harizme i uticaja na ljude, kao i zbog značaja koji ima na prostoru bivše Jugoslavije, Crne Gore, Srbije, RS i BiH - rekao je Vučić.

On je kazao da nije sujetan i da se sastajao više puta sa Amfilohijem i nakon kritika na njegov račun. Dodao je da je njegov poslednji susret sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem 24. septembra bio odličan. Izjavio je saučešće patrijarhu Irineju i vernicima u Crnoj Gori.

Vučić do sada nije dolazio u zvaničnu posetu Crnoj Gori.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR