Glas Javnosti

Војска Србије у условима ванредног стања

Vesti
Autor: Спутњик

Војска Србије је од данас према новим мерама ставља под контролу све граничне прелазе, обезбеђује и контролише све прихватне центре и центре за азил и обезбеђује све болнице.

 

Војска Србије спремна је за извршење свих задатака које добије у циљу заштите државе и грађанa у условима уведеног ванредног стања у Републици Србији.

 

Припадници Војске Србије ангажовани су на обезбеђењу и контроли јавних објеката на територији Републике Србије, обезбеђењу болница где се врши контрола потенцијално заражених вирусом корона  и лечење оболелих, на граничним прелазима у циљу пружања помоћи надлежним државним органима на контроли преласка границе, као и на оним локацијама где се процени да има повећаног кретања људи током одвијања редовних активности на тим местима, као што су аутобуске и железничке станице, аеродроми, поште и слични објекти.

Ради спречавања неконтролисаног кретања лица која могу бити носиоци вируса и самовољног напуштања центара за азил и прихватних центара, Војска Србије ће, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова и Комесаријатом за избеглице и миграције, вршити појачан надзор, контролу уласка и изласка и спољашње обезбеђење ових објеката.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR