Glas Javnosti

DESET ARHITEKTONSKIH PROJEKATA KOJI STIŽU U 2024. GODINI: Ove građevine oduzimaju dah

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Osveženi prazničnim odmorom, dok još uvek sležemo utiske nagomilane u proteklih 12 meseci, istovremeno se unapred radujemo svetskim arhitektonskim projektima planiranim za otvaranje tokom nove, 2024. godine.

Kako se Pariz priprema da bude domaćin Letnjih olimpijskih igara 2024, u „gradu svetlosti“ planiran je završetak nekoliko važnih projekata kako bi se podržao ovaj globalni događaj. Još jedna prekretnica za francusku prestonicu biće ponovno otvaranje katedrale Notr Dam, pošto su radovi na rekonstrukciji spomenika iz 12. veka, oštećenog u požaru, sada već pri kraju.


Izbor sastavljen od ukupno 24 projekta obuhvata različite razmere i programe, a među njima su i radovi na restauraciji i proširenju, kao što je plan studija OMA za Egipatski muzej u Torinu ili Grand Residential Building Dejvida Čiperfilda u Belgiji, a tu su i objekti kulture u Aziji i Evropi, kao i ekološki svesne zgrade poput hotela u SAD po projektu Studija Gang. Čitajte dalje da biste otkrili 10 od 24 projekta u građevini čije otvaranje željno očekujemo u 2024. godini.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR