Glas Javnosti

Razvod zbog insajderske trgovine: Krio od žene da je kupio akcije firme, pa zažalio

Život
Autor: Glas javnosti

Prava porodična drama nastupila je nakon što je muž na berzi u SAD zloutrebio ženin rad od kuće

Američka Komisija za hartije od vrednosti (SEC), koja kontroliše rad berze, optužila je danas Tajlera Loudona da je zaradio skoro dva miliona dolara trgujući poverljivim informacijama.

Loundon je vredne berzanske informacije dobio tako što je prisluškivao suprugu koja je bila zaposlena u britanskoj naftnoj kompaniji BP, a radila je od kuće.

Kako se navodi, Loudon je zloupotrebio "uslove rada na daljinu" i profitirao od poverljivih informacija u vezi sa planovima naftnog giganta „BP“ (nekada Britiš Petroleum) da kupi turistički centar u Ohaju.


Iz SEC navode da je muškarac prisluškivao nekoliko poziva koje je njegova supruga vodila dok je radila u kućnoj kancelariji u Teksasu.

Loudon je, nakon što je doznao poverljive informacije, kupio više od 46.000 akcija u "TravelCentres", bez znanja supruge, nekoliko nedelja pre nego što je dogovor o kupovini objavljen 16. februara 2023.

On je, nakon toga, rasprodao sve svoje akcije, ostvarivši profit od 1,8 miliona dolara.

Loudon je na kraju priznao supruzi šta je uradio, rekavši da je kupio akcije jer je želeo da zaradi dovoljno novca kako ona više ne bi morala da radi prekovremeno.


Ona je, međutim, prijavila šefovima u „BP-u“ šta je Loudon uradio, nakon čega je otpuštena, uprkos tome što kompanija nije imala dokaze da je svesno odavala informacije svom suprugu.

Na kraju se iselila iz zajedničke kuće i podnela zahtev za razvod.



Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR