Glas Javnosti

KOGA BRIGA ŠTO NIJE LETO: Idealna evropska ostrva za zimski odmor

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Korzika je živopisno ostrvo s bogatom istorijom. Popularna ostrvska destinacija, poznata je po svojim prelepim azurnim priobalnim plažama i krševitim planinskim vrhovima.

Bez obzira na to da li ste ljubitelj sunca i plaže ili ljubitelj alpskih spusta i žudite za skijanjem, nekoliko dana provedenih na evropskom ostrvu je divno za opuštanje.


Iako je zima uvek manje privlačna za odmor na ostrvu, na ovim ostrvima uopšte nije loše. Vreme je umereno, nije hladno, pa nećete pogrešiti ako odete u neku od njih...


Kapri (Italija)
Nadaleko poznat, Kapri, zapanjujuće ostrvo u Napuljskom zalivu, poznato je po privlačenju bogatih i slavnih. Kapri nudi luksuzne hotele sa pet zvezdica, kupovinu na atraktivnim ulicama i odlične restorane sa teško dostupnim rezervacijama.
 

foto:pexels

Surov pejzaž ostrva „krasi” bezbroj zaliva duž obale. Obavezna poseta je kultna Plava pećina. Dostupan samo čamcem, kroz niski, tamni ulaz u pećinu ući ćete u more čijoj plavoj boji jedva da se dovoljno divite.


Elba (Italija)
Evo još jednog italijanskog ostrva na listi. Šarm Elbe su njene prelepe peščane plaže, kojih su bukvalno „na raspolaganju“. Iako se nalazi malo van turističke mape, Elba je omiljeno mesto Italijana iz Toskane.
 

foto:pexels

Kada idete u ovo vreme, nećete baš tražiti plaže, ali možete istražiti ostrvo. Jedno od takvih mesta su rudnici Capoliveri, gde vam neće biti dosadno. Osim toga, ako vam dosadi ostrvo, Toskana je tu, nadohvat ruke...


Korzika (Francuska)
Korzika je živopisno ostrvo s bogatom istorijom. Popularna ostrvska destinacija, poznata je po svojim prelepim azurnim priobalnim plažama i krševitim planinskim vrhovima. Planinari iz celog sveta imaju korzikansku pešačku stazu GR20 — koja pokriva preko 150 kilometara teškog terena i nagrađuje planinare zadivljujućim pogledom.
 

foto:pexels

Postoje i pristupačnije šetnje za manje neustrašive turiste koje mogu odgovarati vašem stilu i iskustvu. Naravno, Korzika je i rodno mesto francuskog cara Napoleona Bonaparte. Možete posetiti dom njegovih predaka, Masona Bonaparte, u glavnom gradu Ajačiju.


Malta

Prelepa Malta je dom istorijskih znamenitosti sa dugačke liste vladajućih kraljevstava. Rimljani, Mauri, Britanci, Francuzi i drugi vladali su ovim šarmantnim ostrvcem kroz istoriju.


foto:pexels

Glavni grad, Valeta, je drevni grad sa zidinama savršen za lutanje i istraživanje. Prošetajte do vrha centra grada gde ćete pronaći vrtove Baraka sa zadivljujućim panoramskim pogledom.

Mikonos
Ovo ostrvo je nezaobilazna destinacija u Evropi. Nalazi se u Egejskom moru, centralno je mesto na Mediteranu. Barovi na plaži, plesni klubovi i privatne zabave traju celu noć na ovom prelepom raju na ostrvu.
 

foto:pexels
Međutim, zimi je situacija drugačija, ali tu su i brojne prirodne lepote. Bele stene se sjajno naslanjaju na plave obale, izazivajući smirenost. Noću, kada se pojave i iskaču zvezde, lako možete pomisliti da ste na mestu koje nije stvarno.


Otkrijte čaroliju Evropskih ostrva - raznolike destinacije koje kombinuju prirodnu lepotu, bogatu istoriju i kulturne atrakcije. Bez obzira na to da li tražite romantični odmor, avanturu ili miran beg od svakodnevnog života, ova ostrva pružaju nezaboravna iskustva.

Ova ostrva predstavljaju samo deo bogatstva koje Evropa ima da ponudi, pružajući nezaboravna putovanja za različite ukuse i interese.



Glas javnosti/D06H 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR