Glas Javnosti

VI STE NAŠ PONOS! Mladi MATEMATIČARI iz Srbije iz Antalije doneli ČAK PET MEDALJA

Obrazovanje
Autor: Glas javnosti

Učenici Matematičke gimnazije u Beogradu su prvi put učestvovali na Međunarodnoj olimpijadi u znanju u Antaliji

Učenici Matematičke gimnazije u Beogradu još jednom su nas učinili ponosnim i sa 15. Međunarodne olimpijade u znanju, koja je održana u Antaliji, Srbiji su doneli čak pet medalja i proglašeni su za apsolutne pobednike takmičenja.

"Učenici Matematičke gimnazije u Beogradu su prvi put učestvovali na Međunarodnoj olimpijadi u znanju u Antaliji, iako je ona održana već 15. put, i obradovali su nas ove školske godine u novom ciklusu takmičenja sa čak peta medalja. Osvojili su tri zlatne medalje i dve srebrne", rekla je za Tanjug Mirjana Katić, direktorka Matematičke gimnazije.

printscreen/facebook
foto: Glas javnosti

Kako je navela, Vukašin Babić je osvojio dve zlatne medalje iz matematika i fizike, Stefan Šebez je osvojio zlatnu medalju iz matematike, Gvozden Lapčević srebrnu medalju iz matematika, a Janko Popović srebrnu medalju iz hemije.

"Ono što je značajno kada prvi put učestvujemo na nekom takmičenju i obradujemo Srbiju ovakvim rezultatima, to nas posebno raduje i nadam se da ćemo i sledeće godine postići tako dobre rezultate", rekla je Katić.

"Ponosni smo i na to što su učenici Matematičke gimnazije apsolutni pobednici ovog takmičenja i tim povodom su dobili specijalnu nagradu", rekla je Katić. Istakla je da je konkurencija je bila velika. "Učestvovalo je oko 700 učenika iz zemalja širom sveta. Takmičili su se i iz prirodnih nauka, ali i iz poznavanja turskog jezika", kazala je Katić.

Vukašin Babić, učenik Matematičke gimnazije, naveo je da je na 15. Međunarodnoj olimpijadi u znanju osvojio zlatnu medalju iz matematike i zlatnu medalju iz fizike. "Te medalju su motivacija za dalji rad, ali i potvrda dosadašnjeg rada", rekao je on za Tanjug.

"Ove medalje svakako ostaju u srcu, ali veoma su važne i uspomene sa drugovima koje smo napravili u Turskoj", kazao je Babić.

Glas javnosti / E02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR