Glas Javnosti

ZAUSTAVLJENA POŠILJKA DINARA NA KOSMETU: Novac namenjen za isplatu plata, penzija i socijalnih davanja (VIDEO)

Vesti
Autor: Glas javnosti

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je na administrativnom prelazu Jarinje zabranjen prolazak još jedne pošiljke dinara, namenjenih za isplatu plata, penzija i socijalnih davanja za Srbe i druge nealbanske stanovnike na Kosova i Metohije.

Po nalogu Aljbina Kurtija, danas je na administrativnom prelazu Jarinje zabranjen prolazak još jedne pošiljke dinara, namenjenih za isplatu plata, penzija i socijalnih davanja za Srbe i druge nealbanske stanovnike Kosova i Metohije čiji opstanak zavisi od priliva sredstava iz budžeta Republike Srbije, saopštio je Petar Petković.

"Pripadnici Kurtijeve policije ne samo da su zabranili ulaz dinara, nego su na administrativnom prelazu prema predstavnicima Narodne banke Srbije i kompanije Henderson demonstrirali osionost i grubost, a zatim su ih oterali uz pretnju hapšenjem", saopštio je Petković.

Kako je istakao, Aljbin Kurti je time jasno poručio da je takozvani prelazni period čista laž, i da je sve vreme u toku rad na operacionalizaciji odluke o zabrani dinara.

Novac je, napominje, poslat prema svim ustanovljenim višedecenijskim procedurama, a koje predviđaju da pošiljku dinara na Jarinju sa svim potvrdama preuzima britanska kompanija “Henderson” i prevozi ih do trezora u Leposaviću, ali je ulaz dinara zabranjen.

"Očigledno je da su Kurtijeve poruke da dinar nije zabranjen na Kosovu i Metohiji laž i besramna propaganda, a da se njegov plan etničkog čišćenja srpskog naroda iz pokrajine realizuje bez ikakve zadrške", piše u saopštenju.

Podsećamo da je jedna pošiljka dinara već bila blokirana 7. februara na prelazu Jarinje, i to, kao i ovoga puta, bez ikakvog zvaničnog objašnjenja i odbijenice.

"Apelujemo ponovo na međunarodnu zajednicu da dodatno pojača pritisak na Prištinu da trajno odustane od jednostrane odluke o zabrani dinara, jer očigledno eksplicitne verbalne poruke neodobravanja koje je Kurti dobijao poslednjih dana nisu delotvorne", naveo je Petković.

Srpski narod na Kosovu i Metohiji pozvao je na strpljenje i uzdržanost.

"Beograd će nesumnjivo naći način da spreči Kurtijeve naume, i osigurati opstanak srpskog i drugog nealbanskog stanovništva u našoj južnoj pokrajini", zaključuje se u saopštenju.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR