Glas Javnosti

ЗАТВОРЕНА ПРВА ШКОЛА У СРБИЈИ: Ученици били у контакту са зараженим

Vesti
Autor: srbijadanas.com

У Гимназији у Чачку данас неће бити наставе јер због опасности од ширења корона вируса на наставу од 562 ученика није дошло њих 313.
Једна група ђака директно је у опасности од заразе јер су у суботу били на прослави османаетсог рођендана на ком је била гошћа из Немачке, којој је потвређено да има корона вирус.

Синоћ сам добио информацију од родитеља да су дфеца била у присуству особе која је заражена корона вируса. Због панике вероватно велики број ђака данас није дошао на наставу и зато смо одлучили да данас затворимо школу. Обавестили смо све надлежне институције и у недељу ћемо знати да ли ће школа наставити са нормални радом у понедељак. Ученици који су у били у директном контакту, њих 15, је у самоизолацији - рекао је директор Гимназије, Иван Ружичић.
Ученици уз Гимназије који су били на рођендану, како каже Ружичић, немају никакве симптоме и ни код једног од њих није потврђено присуство корана вируса.

Подсетимо, у Републици Србији је до 8 часова 13. марта 2020. године регистрован укупно 31 потврђен случај ЦОВИД 19.

До 8 часова 13. марта 2020. године, у националној референтној лабораторији Института Торлак тестирано је укупно 214 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

Од последњег извештаја до 8 часова, 13.03.2020. године тестирани су узорци 29 особа од којих је 7 позитивних и 22 негативна на нови корона вирус.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR