Glas Javnosti

ROBIN VILIJAMS POZNAT JE PO MNOGIM FILMOVIMA, ALI OVAJ JE ZABORAVLJEN: Jedan od najboljih filmova u njegovoj karijeri

Zabava
Autor: Glas javnosti

Robin Vilijams je danas najpoznatiji po filmovima Good WillHunting, Dead Poets Society, Mrs. Doubtfire i Jumanji, ali jedan od njegovih potcenjenih klasika, od mnogih zaboravljen, privukao je pažnju obožavalaca pokojnog glumca. Reč je o naučnofantastičnoj drami Mojih 200 godina (Bicentennial Man), koja je zasnovana na romanu Pozitronski čovek, Isaka Asimova i Roberta Silverberga.

Film je režirao reditelj Sam u kući Kris Kolumbus, a scenario je napisao Nikolas Kazan. Radnja je pratila robota Endrua (Vilijams), koji je u porodicu Martin stigao 2005. godine da im pomogne u kućnim poslovima. Nakon što Ričard Martin (Sam Nil), otac porodice, otkrije da Endru ima umetničke talente, podstiče ga da razvija svoje veštine. Ovo vodi do dvesta godina dugog putovanja gde Endru pokušava da postane čovek i stekne prava koja imaju drugi ljudi.


Kritičarima se film nije dopao

Film je bio ogroman promašaj u bioskopima, sa profitom od oko 87 miliona dolara, koji nije pokrio ni troškove snimanja, a kritičari su ga negativno ocenili. Tod Makarti iz Varieti-a nazvao je Mojih 200 godina "ambicioznom pričom ispričanom na dosadan i sentimentalan način".


Ali ljubitelji filmografije Robina Vilijamsa ne dele to mišljenje i veruju da je Mojih 200 godina jedan od najboljih filmova u karijeri legendarnog glumca i komičara.

"Mojih 200 godina je moj omiljeni film Robina Vilijamsa! Volim ga. Tako je potcenjen", napisao je jedan korisnik društvenih medija.

„Mojih 200 godina je potcenjen film, ali je jedan od najboljih nastupa Robina Vilijamsa“, dodao je drugi.


"Ovaj film vredi pogledati. Vilijams je glavni razlog. Njegov nastup ima srce, mozak i hrabrost", napisao je treći.


Glas javnosti/I01H

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR