Glas Javnosti

NA NETFLIKS STIGAO ŠOKANTAN DOKUMENTARAC KOJI JE VEĆ U TOP 3: Otkriva tajne škole za problematične tinejdžere

Zabava
Autor: Glas javnosti

Dokumentarna serija Program: Cons, Cults and Kidnapping debitovala je na Netfliksu 5. marta i već je treća najgledanija serija. Tako je iz top tri izbacio serije Avatar: The Last Airbender i One Day.

Serija iz tri dela istražuje šokantne događaje u Ajvi Ridžu, sada zatvorenoj školi za problematične tinejdžere. Seriju režira i pripoveda Ketrin Kjubler, bivša učenica Ajvi Ridža, koja se godinama bori sa traumom koju je doživela dok je pohađala školu.


Škola je bila poznata kao ugledna obrazovna ustanova. Roditelji koji su smatrali da su njihova deca na pogrešnom putu i ​​da im je potrebna stroža disciplina slali bi svoju decu u Ajvi Ridž. Ali, kako objašnjava Kjubler, „Ovo nije normalna škola“.


Metode koje je škola koristila bile su srednjovekovne. Upisani tinejdžeri su fizički i psihički zlostavljani, kažnjavani čak i za male stvari, a moralo se voditi računa da se ne pobune protiv učitelja, čemu su pomagale metode koje su koristili kultovi.


Roditelji su plaćali ogromne školarine i podsticani su da ostave svoju decu u školi, čak i ako su molili da im se dozvoli povratak kući. Serija se obraća preživelima iz okrutnog programa Ajvi Ridž i pokušava da otkrije ko je odgovoran za šokantne zločine počinjene unutar zidova škole i ko je od njih profitirao.


Ako žudite za dokumentarcem koji će vas zaokupiti, obavezno pogledajte The Program: Cons, Cults and Kidnapping.


Glas javnosti/I01H 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR