Glas Javnosti

Dragan Boža Marjanović PODNEO OSTAVKU na mesto direktora pozorišta, vraća se “NAJKONTROVERZNIJI DIREKTOR”

Kultura
Autor: Glas javnosti

U javnosti se spekulisalo da je prethodni direktor otišao iz pozorišta kako bi vozio kamion u Sloveniji, što i jeste bio njegov posao ranijih godina.

Direktor Narodnog pozorište Leskovac, poznati glumac Dragan Boža Marjanović, podneo je ostavku, potvrđeno je Rešetki u ovoj kulturnoj ustanovi.

Marjanović je ostavku podneo, kako je kazao, iz privatnih razloga. 

Na čelo pozorišta vraća se Stanislav Grujić.

Dragan Boža Marjanović je punih pet godina vršio funkciju v.d. direktora Narodnog pozorišta Leskovac.

Činjenica je da je za njegovo vreme leskovački ansambl osvojio najviše nagrada na prestižnim pozorišnim festivalima, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Sa druge strane, opozicija u lokalnom parlamentu je često lokalne vlasti optuživala da Marjanovića na čelu pozorišta drži protivzakonito i da on za to nema potrebne zakonske kvalifikacije.

Povratak Stanislava Grujića trebalo bi da bude izglasan na sednici Privremenog organa.

Ko se seća njegovog “gazdovanja” pozorištem, bio je predstavljan u javnosti kao najkontroverzniji direktor ove kulturne ustanove, čovek koji nije dozvoljavao da na njegovim daskama psuju državu i kao umetnik koji je rekao „ne“ trenutnom pozorišnom establišmentu.

U javnosti se spekulisalo kako je ostavio direktorsko mesto kako bi vozio kamion u Sloveniji, što i jeste bio njegov posao prethodnih godina.

Glas javnosti/Rešetka

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR