Glas Javnosti

VUČIĆ SE PRAVDAO RUSKIM MEDIJIMA: Šta, da se ne sretnem s osobom koja NE PRIZNAJE Kosovo?

Vesti
Autor: Glas javnosti

Svi žele da se Srbija ponaša ekstremistički. A ako bude potrebno, ja ću biti jedini koji će ih štititi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je nije promenio stav o neuvođenju sankcija Rusiji. Prema njegovim rečima, razgovor sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim na marginama samita Evropske političke zajednice nije promenio tu poziciju, prenosi ruska Gazeta.

Razgovor sa Zelenskim na marginama samita Evropske političke zajednice nije promenio stav Srbije o sankcijama Rusiji, izjavio je Vučić u intervju za RIA Novosti.

Imali smo korektan razgovor, ali odluku o sankcijama donose građani Srbije preko svog rukovodstva, a odluku smo doneli u martu 2022. i utvrdili svoj stav. Srbija vodi svoju politiku, Srbija je nezavisna država i poštuje svoje interese“, rekao je on.


Svi su skočili jer sam razgovarao sa Zelenskim. I šta, da se ne sretnem sa osobom koja ne priznaje Kosovu? Svi žele da se Srbija ponaša ekstremistički. A ako bude potrebno, ja ću biti jedini koji će ih štititi“, naglasio je šef države.

Srpski lider je više puta izjavio da će njegova zemlja nastaviti svoju politiku vojne neutralnosti i da će pokušati da izdrži bez uvođenja sankcija Rusiji „koliko god može“. Sukob u Ukrajini, prema njegovom mišljenju, raste u treći svetski rat, a zapadne zemlje povećavaju pritisak na Srbiju zbog njihovog odbijanja da podrže antiruske mere.


Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR