Glas Javnosti

VRHUNAC AMERIČKOG LICEMERJA I BEZOBRAZLUKA: Ambasador Hil RAZOČARAN jer spominjemo bombardovanje 1999. smatra da to treba ZABORAVITI kako bismo "KRENULI NAPRED"

Vesti
Autor: Glas javnosti

Kad sam došao ovde prošlog marta iznenadilo me je što je svakog dana bilo nekih podsećanja na 1999. godinu… Morate da gledate unapred, izjavio je ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

Hil je u intervjuu za Nedeljnik govorio o svom životu u mladosti u Beogradu, ali je podelio i utiske o Srbiji nakon što se kao američki ambasador ponovo vratio u Beograd.„Za mene je najveće razočarenje bilo to što sam mislio da su stvari za koje sam mislio da su odavno rešene i dalje sveže u glavama ljudi. Iznenadilo me je, kad sam došao ovde prošlog marta, što je svakog dana bilo nekih podsećanja na 1999. Državama, baš kao i ljudima, neophodna je i otpornost, ali i to da se neke stvari završe da bi mogao da kreneš dalje“, naveo je Hil i uporedio ovu situaciju sa prijateljskom svađom.

„To je kao kada pričate sa nekim prijateljem i on se stalno vraća na neku svađu koja se dogodila davno. Tako je u životu država. Morate da gledate unapred, ali je isto vreme neučtivo reći to i svom prijatelju i grupi ljudi. Nisam tu da govorim: ‘Zaboravite na to‘. Ako nije zaboravljeno, onda verovatno postoji razlog“, slikovito je opisao američki diplomata u Srbiji.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR