Glas Javnosti

VREME CURI, JOŠ SAMO JEDAN DAN DA SE SAKUPI NOVAC: Malom borcu FILIPU, hitno je potrebna pomoć!

Vesti
Autor: Glas Javnosti

Filip Ivanović (11) iz Smedereva boluje od Sinovijalnog sarkoma (raka) mekog tkiva. Nalazi se u bolnici u Hjustonu gde čeka terapiju

U hodnicima bolnice zabeležen je video na kojem se vidi kako Filip igra frizbi sa medicinskom sestrom.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Svim srcem za Filipa! (@svim_srcem_za_filipa)

 

- 699 na 3030. Srce moje hrabro, ti si sve sto znači ne samo opstati već i istinski napredovati. Povezan si sa svim oko sebe i sijaš kroz pukotine svega što preživljavaš. Ti razbijaš barijere, pobeđuješ šanse i šalješ energiju koja nadahnjuje. Ti si moj sin, Filip Hrabri - stoji u opisu objave na Instagram stranici Svim srcem za Filipa.

Vreme za prikupljanje novca za Filipovo lečenje curi. U subotu je objavljen apel da je za prikupljanje pomoći za nastavak lečenja dečaka ostalo tri dana. U tom periodu trebalo je da se sakupi čak 103.000 evra.

Već jednom pobedio bolest

Filip je rođen kao zdravo dete. Detinjstvo je proveo bez odlazaka kod lekara, bezbrižno i srećno, uvek nasmejan i spreman za igru.

Prvi znaci bolesti ispoljili su se krajem aprila 2019. godine, kada su roditelji primetili izraslinu u levoj pazušnoj jami. Dan nakon toga, iz bolnice u Smederevu prebačen je na lečenje u Tiršovu bolnicu. Nakon dve nedelje ležanja nije ustanovljena dijagnoza i roditelji na svoj zahtev prelaze na Institut za majku i dete. Odmah je odrađena biopsija i utvrđeno je da Filip boluje od Sinovijalnog sarkoma mekog tkiva. Odmah je započeta primena hemioterapija, ali nakon četiri ciklusa terapija tumor se vrlo malo smanjio. Predlog hirurga bila je amputacija ruke.

Prošle godine bio je u bolnici uspešno je završio sa lečenjem u bolnici u Frankfurtu, ali se, nažalost, njegovo stanje ponovo pogoršalo. Bolest se vratila u vidu metastaza na oba plućna krila. Zbog toga je morao na lečenje u bolnicu u Hjustonu, u Sjedinjenim Američkim Državama.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Svim srcem za Filipa! (@svim_srcem_za_filipa)

 

(Glas javnosti/Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR