Glas Javnosti

VREĐANJE, PROTERIVANJE… Srbi hoćete u 'lijepu njihovu', pogledajte kako su se proveli turisti iz Češke


Autor: Glas javnosti

Tek nekoliko dana nakon susreta Hrvatske i Češke na Evropskom prvenstvu, utakmica se sa fudbalskih terena preselila na plažu.

Tako su dve državljanke Češke umesto odmora iz snova u bajkovitoj uvali na ostvu Drvenik Veli nedaleko od Šolte, doživele traumu.

Gošće iz Češke bile su u uverenju da se nalaze na privatnoj plaži svog domaćina Tomislava Meštrovića te su želele malo privatnosti, a u jednom trenutku ušle su u sukob sa lokalnim kupačima.

Na hrvstskoj plaži došlo je i do intervencije policije jer, prema hrvatskim zakomima s pomorskog dobra niko ne može može biti oteran.

A kako je u incident bila umešana i hrvatska novinarka Tonka Alujević, svađa je završila na stranicama medija kako u region tako i u Češkoj.

 

E sad da li je više kriv hrvatski domaćin koji je da bi uzeo više novca pogrešno predstavio plažu kao privatnu ili je uvređena novinnarka iskoristila svoj položaj da naruži turistike iz Češke, tek u češkim medijija pojaviose I naslov “Češka sramota u Hrvatskoj”, što ni nije ni blizu onome zlatnom pravilu “mušterija je uvek u pravu”.

Na internetu je osvanuo i snimak čitavog incidenta, na osnovu koga je jasno da neće dorineti pozitivnoj slici hrvatskog turizma.

Sa druge strane prema pisanju hrvatskih medija iz  Ministarstva su poručili kako će na teren izaći inspekcija koja će utvrditi je li Meštrović plažu koristio ilegalno.

Hrvatska policajka je rekla kako je mislila da sede u njegovom dnevnom boravku i potom naglasila kako obala šest metara od mora po zakonu ne može biti privatno vlasništvo - napominje se u tekstu.

Kako navodi Slobodna Dalmacija plaža se pojavljuje i u oglasu gde se vila gostima se nudi kao privatna -te da je Meštrović postavio “paprenu” cenu, koja iznosi od 300 do 750 eura za noć

 

Incident je odjeknuo po čitavoj regiji, a naši mediji čak prenose da je objekt u kojem su bili smješteni češki turisti sada uklonjen sa stranice za iznajmljivanje booking.com, odnosno da se više ne može rezervisati.

Radio Sarajevo na svom portalu donosi tekst pod naslovom 'Navodni “vlasnik” plaže psovkama tjerao kupačice!'

Na portalu Dnevnik.ba stoji naslov: 'Turizam u Hrvatskoj: ‘Makni mi se, je*at ću ti majku!’.'

Zgroženi su i u Sloveniji. Tamošnje Slovenske Novice pišu: 'Incident na hrvatskom otoku. Policajci intervenirali na plaži.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR