Glas Javnosti

VLADIMIR KOSTIĆ SE LAŽNO POZIVA NA PREMIJERKU

Vesti
Autor: Glas javnosti

Vladimir Kostić, odlazeći predsednik SANU, u želji da nasilnim putem obezbedi podršku Zoranu Kneževiću, svom kandidatu za predsednika Akademije, ne preza ni od čega, pa i od toga da se lažno poziva da navodno uživa podršku premijerke Ane Brnabić.

Kostić poziva akademike u svoj kabinet i veštački praveći atmosferu ozbiljnosti i konspirativnosti, lažno predočava da je on navodno sve dogovorio sa državnim vrhom oko predstojećih izbora u SANU, kao i da je navodno lično dobio zadatak od premijerke da „izgura“ Kneževića na čelo Akademije.

Ovakvim postupcima Kostić nanosi najmanje dve velike društvene štete. Prva se ogleda u njegovom lažnom pozivanju, što ukazuje da je klasičan manipulator. Druga se odnosi na nameru Kostića da u izborni procesu u okviru SANU uvede izvršnu vlast, čime za krajnji cilj ima subverziju, koja ona se ogleda u pokušaju kompromitacije aktuelne Vlade Republike Srbije da se grubo i direktno meša u kadrovsku politiku SANU.

Ispoljavamo nadu da će uskoro uslediti reakcija nadležnih organa Republike Srbije, ali i šire intelektualne javnosti, da se brojna Kostićeva nepočinstava makar javno osude.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od Milan Plavsic u 24.02.2023 13:02:05 h
     0 
Hvala bogu da odlazi ovaj lazni Akademik sa cela srpske akademije nauka i umetnosti.Uvek je javno i tajno radio protiv srpskih interesa,Zalagao se za Nezavisnost srpke pokrajine KiM.Poazalo se da je na mesto akademika stigao laznim naucnim rezultatima a sada se zna da je primao Sorosove pare.Nista dobro nisi uradio za Srbiju vec samo sve ono sto je njemu bilo potrebno da dobija pare od Sorosa