Glas Javnosti

Visoki Dečani ipak vraćeni na "Gugl mapu"

Vesti
Autor: Glas javnosti

Naziv manastira Visoki Dečani, jednog od četiri spomenika Uneska na Kosovu i Metohiji, ponovo se pojavio na aplikaciji „gugl mape”, nakon prekjučerašnjeg ponovnog uklanjanja oznake, saopštio je manastir. „Posle brze intervencije našeg IT tima, ime manastira je ponovo vraćeno na mapu.

Nadamo se da se ovakvi incidenti više neće ponavljati”, naveli su juče iz manastira Visoki Dečani na „Tviteru”. Prethodno je manastir objavio da je oznaka s imenom manastira Visoki Dečani bila pomerena na „gugl mapama” i da je to drugi slučaj ove godine.



U posebnoj objavi, manastir Visoki Dečani istakao je na svom tviter nalogu da privremene prištinske institucije ne poštuju odluku ustavnog suda i nastavljaju s pravnim bezakonjem. „Prošlo je šest godina od odluke Ustavnog suda Kosova, kojim se potvrđuje imovina manastira Dečani. U novembru 2020. potpisan je dogovor o zaobilaznom putu za Crnu Goru van specijalne Zaštićene zone manastira. Ni jedno ni drugo kosovske institucije ne poštuju i nastavljaju sa pravnim bezakonjem”, naglašeno je iz manastira Visoki Dečani, prenosi Tanjug. „Ovakav odnos najbolje pokazuje nespremnost kosovskih institucija da poštuju sopstvene pravne norme čime se nastavlja terorisanje manastira Visoki Dečani, koji je od kraja rata četiri puta oružano napadan. Za sve ovo vreme u centru grada nema ni adekvatne oznake gde je put za manastir”, naveo je manastir na „Tviteru”.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR